Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

laupäev, 6. august 2011

Minipitsad

Tainas:
  • 25 g pärmi
  • 1/2 tl suhkrut
  • 3 dl vett
  • 1/2 tl soola
  • 30 g võid
  • 6 dl nisujahu (või rohkem, tainas peab kausi ja käe küljest lahti lööma)
Hõõru pärm suhkruga vedelaks ning lisa leige vesi. Lisa sool, suhkur ja sulatatud või ning jahu ja sõtku ühtlaseks massiks. Lase kahekordseks kerkida. Rulli taigen õhukeseks ning piparkoogivormi või klaasisuuga välja pitsapõhjad. Pane ahjuplaadile ning lase kerkida. Seejärel lisa kate.

Kate:
  • ketšup
  • tomat
  • juust
  • viinerid
  • oliivid
  • sibul
Küpseta 190 kraadi juures 12-15 minutit.
Originaalretsept näeb ette 250 kraadi, aga minu ahi oleks sellise kuumuse juures pitsad ära kõrvetanud ja seest tooreks jätnud.