Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

laupäev, 26. oktoober 2013

Ahjus küpsetatud kartuli-kanavorm sidruni ja fetaga

  • 6 - 8 kartulit
  • külmpressitud oliiviõli
  • 400 - 500 g kana kintsufileed
  • 200 g fetajuustu
  • 200 g kirsstomateid
  • 1 väike sidrun
  • 100 g kivideta (Kalamata) oliive (soovi korral)
  • soola ja musta pipart
Määri ca 25x35 cm vorm (või veidi suurem) kergelt õliga. Kuumuta ahi 200 C.
Koori kartulid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Maitsesta kartuliviilud soola-pipraga, piserda vähese oliiviõliga ning laota ahjuvormi põhja. Aseta peale kanakintsufileed, maitsesta needki soola-pipraga ning sidrunimahlaga. 
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Lõika kirsstomatid pooleks, murra fetajuust väiksemateks tükkideks. Laota mõlemad vormi, soovi korral lisa ka oliivid. Maitsesta kuivatatud pune ja riivitud sidrunikoorega. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni kana ja kartulid on küpsed.

Seafilee mee-võikastmes

  • 3 sl võid
  • 2 sl mett
  • 500 - 600 g sea sisefileed
  • soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 C. Võta ahjukindel pann. Pane või ja mesi pannile ning kuumuta tasasel tulel, kuni mesi ja või on sulanud. Maitsesta seafilee soola ja pipraga, soovi korral ka mõne maitseaineseguga*. Pruunista pannil ümberringi (umbes 5 minutit). Siis tõsta pann kuuma ahju ning küpseta 15-20 minutit. 
Võta ahjust välja. Serveerimiseks lõika seafilee paksudeks viiludeks ning tõsta soojendatud taldrikule. Nirista peale veidi kastet.** 
* Võib võtta tšillipulbrit, Cajuni v'i taco maitseainesegu, meelepärast ürdisegu jms. 
** Kui Sul pannile eriti kastet pole kogunenud, siis tõsta küpsenud seafilee korraks kõrvale, lisa pannile paar supilusikatäit vett ning kuumuta tasakesi ja pidevalt segades, kuni saad paraja konsistentsiga kastme. 

Lillkapsariis


  • 1 väiksem lillkapsas
  • maitse järgi tšillihelbeid
  • 1 küüslauk
  • 2 sl rapsi- või oliiviõli
  • soola ja musta pipart
  • peotäis hakitud värsket peterselli
Pese, nõruta kuivaks ja riivi lillkapsas jämeda riiviga peeneks. Haki küüslauk ja petersell. Kuumuta pannil õli, lisa riivitud lillkapsas, tšillihelbed ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ning prae umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. 
Sega juurde hakitud petersell ja serveeri.