Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

pühapäev, 26. november 2017

Rootsi köögiviljasalat


  • 1 väike kapsas
  • porru valge ja heleroheline osa
  • 1 paprika
  • 2 porgandit
Kaste:
  • 1 dl veiniäädikat
  • 1 dl õli
  • 4 tl suhkrut
  • 1 tl soola


Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, haki porru, lõika paprika ribadeks ja riivi porgand jämedalt.
Kuumuta potis äädikas, õli, sool ja suhkur, kuni suhkur on lahustunud. Kalla soe marinaad salatile, sega läbi ja pane tunniks ajaks külmkappi maitsestuma.

Kapsa-kurgisalat


  • värske peakapsas
  • värske kurk
  • till
  • sool
  • õli


Haki kapsas, raputa soolaga pehmeks, riivi kurk ja haki till ning lisa kapsale. Sega, lisa veidi õli.

Kapsa-porgandi salat


  • ca 1 kg värsket peakapsast
  • 2 keskmist porgandit
  • veidi värsket tilli
  • 2 tl vedelat mett
  • ca 1 dl sidrunimahla
  • ca 1 dl õli
  • soola


Haki kapsas peenelt, pane potti, puista peale soola ja raputa soolatud kapsast potis, kuni see muutub pehmeks ja mahlaseks. Riivi jämedalt porgand, haki till, sega need kapsa hulka. Kastmeks sega mesi, sirdunimahl ja õli, vala salatile, sega. Lase salatil seista vähemalt paar tundi, vahepeal sega (või raputa) maitse ühtlustamiseks.

Sidrunikana praebataadiga

  • 4 kana rinnafileed
  • 3-4 sidrunit
  • soola
  • roseepipart
  • (tüümiani)
  • õli
  • purustatud must pipar
  • bataat

Pressi sidrunist mahl, pane karpi veidi soola, vala veidi sidrunimahla, pane karpi kanafileed, peale sidrunimahl. Lase marineerida vähemalt tund, vahepeal keera fileedis, et kana maitsestuks ühtlasemalt. Prae pannil, maitsesta roseepipraga, soovikorral lisa ka hakitud tüümiani.

Serveeri praetud bataadiga, millele lisa veidi soola, purustatud pipart ning värsket hakitud tüümiani.