Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 2. märts 2018

Potipasta

  • 250 g spagette vm meeldivaid makarone (mina kasutasin munamakarone)
  • 340 g kirsstomateid
  • 1 sibul
  • 5 küüslauguküünt
  • 0.5 tl tšillihelbeid
  • 2 värsket basiilikuoksa
  • 2 sl külmpressitud oliiviõli
  • soola
  • musta pipart
  • 1 l külma vett

Serveerimiseks:
  • värskelt riivitud Parmesani juustu


Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori küüslauk, lõika viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks või veeranditeks. 
Pane makaronid, kirsstomatid, küüslauk, sibul, tšillihelbed, õli, 1 tl soola ja basiilikulehed suurele laiale pannile või potti (vajadusel murra pastat). Lisa umbes kuhjaga teelusikatäis soola ja veerand teelusikatäit musta pipart. Kalla peale külm vesi. 
Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis keeda umbes 9-10 minutit, makarone päris tihti segades ja pöörates, kuni vesi kadunud.
Maitsesta soola-pipraga. Kaunista basiilikulehtede ja rohke parmesaniga. 

Lõhe koorekastmes


  • õli
  • lõhefilee tükid, salfrätiga kuivaks patsutatud
  • sool
  • purustatud must pipar
  • või
  • purustatud küüslauk
  • poolitatud kirsstomatid
  • beebispinat
  • 120 ml vahkoort
  • 60 ml parmesani
  • basiilik
  • petersell
  • sidrunimahl


Kuumuta õli, maitsesta kala soola ja pipraga. Prae kala naha pool üleval kuldpruuniks (ca 6 min), keera kala ning prae naha poolt ca 2 min.
Tõsta kala kõrvale. Vähenda kuumust, pane pannile või. Sulata see, siis lisa küüslauk. Prae seda ca minut. Lisa tomat, maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta tomateid veidi, lisa spinat. Kuumuta kuni spinat hakkab närtsima. Lisa vahukoor, parmesan ja maitseroheline ning hauta madalal kuumusel ca 3 min.
Lisa seejärel kala pannile ning kuumuta veel ca 3 min. Kaunista veel maitserohelisega, vala peale sidrunimahla ning serveeri kohe.

http://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a58412/tuscan-butter-salmon-recipe/