Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

pühapäev, 9. detsember 2018

Punase veini kaste


  • 2 dl lihapuljongit 
  • 2 dl punast veini 
  • 50 g taluvõid 
  • 1 tl peenestatud rosmariini 
  • musta pipart 
  • 1 tl suhkrut 
  • 1 sl sojakastet 
  • 2 spl nisujahu


Mõõda keedunõusse lihaleem ja punane vein. Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Sulata poti põhjas või ja lisa jahu. Sega hoolega, lisa esialgu vähehaaval lihaleeme ja veini segu. Viimaks lisa sinna kogu vedelik. Keeda mõni minut. Maitsesta musta pipra, rosmariini ja sojakastmega. Serveeri koos praetud lihaga.

Hernepuder

  • 2 keskmise suurusega kartulit (koori ja tükelda)
  • 1 pakk külmutet rohelisi herneid
  • värsket münti
  • 2-3 sl võid
  • meresoola
  • purustatud musta pipart

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. 
Lisa herned, siis 2 minuti pärast piparmündilehed. Keeda veel minut aega, siis nõruta hoolega. 
Pane uuesti potti, tambi pudrunuiaga katki. 
Lisa või, maitsesta. Serveeri.