Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 20. mai 2011

Värskekapsa vormiroog

  • 600 g valget peakapsast
  • 150–200 g külmutatud frikadelle
  • 1 sibul
  • 2–3 sl rasvainet
  • soola
  • 2–3 sl hapukoort

Lõigake kapsas ribadeks ja pidevalt segades kuumutage rasvainega pannil koos hakitud sibulaga poolpehmeks. Teisel pannil praadige frikadellid ümberringi pruuniks. Valmis frikadellide asemel võite kasutada ka kotletitainast vormitud väikesi pallikesi.
Määrige ahjuvorm rasvainega ning asetage sellesse kiht kapsast, peale tõstke kiht praetud lihapalle ja katke need kapsaga. Määrige peale veel hapukoort ja küpsetage ahjus 15–20 minutit. Lauale andke keedetud või praetud kartulite ja konservtomatitega.

Lõhe-lillkapsa pann

  • 200 g lõhe- või forellifileed
  • 200 g lillkapsaõisikuid
  • 75 g suitsupeekonit 
  • 50 g TERE võid
  • 1 tl karrit
  • 100 ml valget veini
  • 2 kartulit 
  • 100 g rohelisi ube 
  • Soola-pipart
  • 2-3 küüslauguküünt
  • Vett
  • Värsket murulaukku või rohelist sibulat

Kuumuta pannil või, lisa peekoniribad, kartuliviilud, hakitud küüslauk. Küpseta kergelt läbi, lisa siis köögiviljad ja lõhetükid ning prae hetk, järgmisena lisa maitseained ja vein, hautamiseks veidi vett. Kui koostisosad on parajalt pehmed, lisa juurde rohkelt maitserohelist.

Türgi oad peekoniga

  • 700 g peekonit
haki ja prae.
Kui peekon on valmis, lisa pannile
  • 1 pakk külmutatud türgi ube
kuni oad on läbi kuumutatud.

Head isu!