- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl koriandriseemneid
- 1 tl musta pipart
- 2 tl suitsutatud hispaania paprikapulbrit (Pimenton)
- 1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
- 1 tl kuivatatud punet
- 2 tl soola
- 3-4 küünt küüslauku
- 2 tk lõhefileed
- õli
Purusta vürtsköömned, koriandriseemned ja pipraterad uhmris. Lisa ülejäänud maitseained ja peenestatud küüslauk, sega õliga ühtlaseks massiks. Hõõru saadud segu lõhefileedele ning lase toatemperatuuril 30 minutit maitsestuda.
Kuumuta paksupõhjaline praepann üsna tugeval tulel, lisa õli. Aseta lõhefileed pannile ning prae 2-3 minutit (ära praadimise ajal kala tüüta, siis saad ühtlasema küpsetuse!).
Keera lõhefileed ringi, kata pann kaanega ning küpseta veel 2-3 minutit.
Kõrvale paku kurgisalatit.