Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Tangu-räimekotletid õuna-mädarõikakastmes

  • 70 g odratangu
  • 180 g keedukartulit
  • 50 g mugulsibulat
  • 15 g peeneks hakitud murulaukku
  • 200 g suitsuräime
  • 30 g suitsupeekonit
  • 30 g suitsujuustu
  • 2 muna
  • Soola-pipart

Keeda kruubid ja kartulid ning valmista nendest puder. Lisa peeneks hakitud ja kergelt pruunistatud sibul ning murulauk, lisa munad ja maitsesta soola-pipraga. Puhasta räimed ja haki need peeneks koos suitsupeekoniga ning lõpuks lisa riivitud suitsujuust. Aseta täidis kartuli-kruubimassi vahele ja vormi kenad kotletid, prae pannil kuldpruuniks.

Kaste

  • 200 ml 10%koort
  • 20 g võid
  • 10 g mädarõigast
  • 30 g õunapüreed
  • Soola-pipart
  • 30 g peeneks hakitud tilli

Kuumuta võis kergelt mädarõigas, lisa koor ja keeda poole koguseni, lisa siis õunapüree ja maitsesta soola-pipraga, lisa ennem serveerimist till.

Kanafilee Dijon sinepi ning seente ja sibulatega


  • 300 g kanafileed
Marinaad
  • 300 g maitsestamata jogurtit
  • Suts peeneks hakitud ingverit
  • 1 -2 küüslauguküünt
  • 15 g oliivõli
  • 100 g värskeid šampinjone
  • 15-20 tk pärlsibulaid
  • 100 g kõrvitsat kuubikuteks
  • 3 dl kanapuljongit
  • 1 spl Dijon sinepit
  • Värsket tüümianit
  • Soola-pipart
  • Võid

Marineeri kanafileed jogurtis kuhu on lisatud peeneks hakitud ingver ja küüslauk. Seejärel pruunista kanafileed pannil ja aseta ahju järelküpsema. Kuumuta pannil kuumas võis seened, kõrvits ja pärlsibulad, lisa sinep, puljong ja keeda kokku. Lisa peeneks hakitud tüümian ja klopi lõpus veel sisse mõned võitükid ning serveeri koos kanaga.

Maksa-peekonihautis seentega koorekastmes

  • 300 g veisemaksa
  • 1 sl nisujahu
  • 1 pakk peekonit
  • 1 väike sibul
  • 3-4 dl tükeldatud kivipuravikke või shampinjone
  • 2 dl vett
  • 1-2 tl tomatipüreed
  • 1/2 tl basiilikut
  • 1 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja hapupiima või keefiri segu - soomlaste kermaviili)
  • peale hakitud värsket münti


Valmistamisaeg u 30 minutit.
Eemalda maksalt kelme. Lõika maks ribadeks ja veereta neid nisujahus. Lõika peekon kääridega tükkideks. Koori ja haki sibul ning tükelda seened. Prae peekonit kuumal pannil, kuni sellest eraldub rasv. Lisa pannile maksatükid, sibul ja seened. Sega neid heal kuumusel, kuni seened ja sibul omandavad pisut värvi. Tühjenda panni sisu potti, lisa vesi, tomatipüree ning basiilik. Keeda hautist 10 minutit. Enne valmimist lisa kooresegune hapupiim ning värvi ja aroomi andmiseks hakitud värsket münti.

Kana poolkoivad apelsinimarinaadis

  • 8 kana poolkoiba
  • 0,5 dl valget veini
  • 2 apelsini
  • 1 sidrun
  • 1 spl mett
  • natuke ingverit
  • 100 ml AURA apelsinimahla
  • veidi koriandri ja sinepiseemneid
  • soola, pipart
Valmista marinaad segades omavahel kokku vein, poole apelsini mahl, AURA mahl, mesi ning maitseained koos peeneks hakitud ingveriga. Lisa segule kana poolkoivad ja lase paar tundi seista. Seejärel kurna marinaad ja küpseta ahjus kanakoivad. Fileeri ülejäänud apelsinid, keeda marinaadis ning lisa apelsinitükid. Vajadusel maitsesta veel, serveeri koos kanaga.

Lihapallid tomatikastmes


  • 300 g seahakkliha
  • 1–2 viilu tahket saia
  • 1 dl kohvikoort või piima
  • 2 tl kartulijahu
  • 1 sibul
  • 3–4 sl vett
  • nisujahu
  • 1 sl rasva
  • 1–2 sl tomatikastet
  • soola
  • musta jahvatatud pipart
Leotage saia koores või piimas. Hakkliha segage hästi peenestatud sibula, leotatud saia, kartulijahu ja veega ning maitsestage. Vormige tainast väikesed pallid, laduge väiksesse ahjuvormi, valage üle tomatikastmega ning küpsetage ahjus, kuni toit on valmis.
Lauale andke kartulipudru või sõmera keedetud riisiga.

Lihapallid peediga


  • 200 g hakkliha
  • 100–200 g toorest või keedetud peeti
  • 1 väike sibul
  • 2 tl võid
  • 1 väike muna
  • 1–2 sl riivsaia
  • 1 dl hapukoort
  • soola
  • musta jahvatatud pipart
Segage hakklihale juurde riivitud peet, muna ja võis praetud hakitud sibul, maitsestage. Vormige riivsaias pallikesed ja praadige rasvaines. Lauale andke keedetud kartulite ja valge hapukoorekastmega.

Lihapallid juustuga


  • 500 g segahakkliha
  • 2 muna
  • pisut vett
  • soola
  • pipart
  • peenestatud sibulat
  • muskaatpähklit
  • juustukuubikuid (2 x 2 cm)
Valmistage maitsestatud hakklihast vähese vee ja munaga tugevasti kloppides tainas. Veeretage sellest suured pallid ja vajutage igasse tükike juustu. Paremini sobib selleks pikantse maitsega juust.
Praadige lihapallid rohkes rasvas pruuniks. Lauale andke hautatud või aurutatud juurvilja ja valge tillikastmega.

Lihapallid maroko moodi


  • 500 g lamba- või veisehakkliha
  • 1 tl soola
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl vürtsköömneid
  • 1 tl paprikapulbrit
  • ½ tl jahvatatud nelki
  • ½ dl vett
  • õli
  • 3–4 muna

Hakkliha maitsestage, lisage vett, aga muna mitte. Vormige lihapallid ja küpsetage õlis pruuniks. Paprikasegu pange ahjuvormi, sellele asetage lihapallid ühtlaste vahedega ning kallake lahtilöödud munad peale. Küpsetage 200° juures, kuni muna pealispind on kergelt pruunikas.

Serveeri paprikalisandiga.

Lihapallid saksa moodi

Sakslased ei küpseta ega prae lihapalle, vaid keedavad väheses vees. Hiljem tehakse keeduleemest kaste. Lauale antakse keedetud kartulitega.
  • 500 g veisehakkliha
  • 4 sl riivsaia
  • 1 dl vett
  • 1 muna
  • 1 sibul
  • 1 tl soola
  • ½ tl jahvatatud valget pipart
Keeduleem

  • 1 l vett
  • 1 sibul
  • 5–6 tera musta pipart
  • 1 tl soola
  • 1 loorberileht
Segage riivsai vee ja lahtiklopitud munaga. Laske sel paisuda 10 minutit, siis lisage hakklihale, samuti hästi peeneks hakitud sibul ning maitsestage. Segage korralikult ühtlaseks tainaks ja veeretage märgade kätega pallideks.
Keeduleemeks valage kuum vesi potti, lisage neljaks lõigatud sibul ja teised maitseained ning keetke umbes 5 minutit, et maitsed veega seguneksid.
Hoidke lihapalle keevas leemes 8 minutit. Tõstke lihapallid välja ja kurnake leem. Valmistage valge kaste ja lisage hapukoor.

Kartulid


  • 1 kg kooritud kartuleid
  • 2 jahvatatud loorberilehte
  • soola
  • punet
  • 1 sl paprikapulbrit
  • 2–3 sl tomatipastat
  • vett
  • 1 sidruni mahl
  • õli
Lõigake kooritud kartulid neljaks, asetage rasvaga määritud ahjupotti, maitsestage.
Segage tomatipasta paari lusikatäie veega ja valage kartulitele. Piserdage kõik üle õli ja sidrunimahlaga.
Küpsetage 200° juures umbes 30 minutit, vahepeal segage paar korda.

Lihapallid kreeka moodi

Kreeklased valmistavad lihapalle ainult lambalihast, mida serveeritakse ahjukartulitega. Tegelikult võib kasutada ka muud hakkliha.
Praetud lihapalle lastakse kartulitel järelküpseda.

  • 500 g lambahakkliha
  • 1 sibul
  • 4 sl riivsaia
  • 1 dl piima
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 2 tl punet
  • 1 tl münti
  • rasvainet pruunistamiseks
Kloppige muna piimaga lahti ja segage riivsaiaga, laske 10 minutit paisuda. Siis segage ülejäänud ainetega kokku.
Veeretage märgade kätega ümmargused pallid ning pruunistage kiirelt hästi kuumal pannil.

Lihapallid itaaliapäraselt

  • 500 g veisehakkliha
  • 2 viilu tahket saia
  • 1 dl vett
  • 1 tl soola
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 1 muna
  • 1 dl riivitud parmesani
  • ½ dl hakitud rohelist peterselli
  • 1–2 küüslauguküünt
  • 2 tl riivitud sidrunikoort
  • 3 sl sidrunimahla
  • õli küpsetamiseks
  • nisujahu
Murendage saiaviilud ja valage vesi peale, laske saial pehmeneda. Segage maitseained hakklihaga, lisage sai, muna, riivitud juust ja petersell.
Ühtlaselt läbi segatud tainast tehke pallid, mida võite enne praadimist veeretada jahus. Neid maitsvaid lihapalle andke lauale lintnuudlite, pestokastme ja tomatitega.

Lihapallid hiina moodi


  • 500 g hakkliha
  • 2 dl hakitud porrut
  • ½ tl jahvatatud valget pipart
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl kartulijahu
  • 1 sl kuiva valget veini või sidrunimahla
  • 1 muna
  • soola
  • õli praadimiseks
  • kaunistamiseks porrulõike
Segage maitseained ja muna hakklihaga, mis võib olla ainult sealiha, ent sobib hästi ka segahakkliha. Ühtlaselt läbi segatud tainast voolige märgade kätega 8–10 suurt palli. Praadige need pannil õlis ümberringi pruuniks ja krõbedaks.
Juurde andke hautatud Hiina kapsast ja keedetud riisi.

Riisi-tomatihautis

  • 1 sibul
  • 1–2 sl õli
  • 3 dl pikateralist riisi
  • 1 puljongikuubik (või 3-4 dl puljongit)
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 3–4 dl vett
  • 1 roheline paprika
  • soola
Hakkige sibul peeneks ja kuumutage haudepoti põhjal õlis klaasjaks, segage juurde riis ja kuumutage veel veidi. Siis lisage vesi, purustatud konservtomatid ja puljongikuubik koos peeneks hakitud paprikaga. Hautage kaane all keskmises kuumuses umbes 20 minutit. Riis on valmis, kui vedelik on sisse imendunud.


*Mina panin tomateid ja paprikat 2x rohkem ja sai väga hea. Samas eks see oleneb suuresti ka riisi imamisvõimest.

Lihapallid mehhiko moodi


  • 500 g hakkliha
  • 1 paprika
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl õli
  • 1 muna1 tl tšillipulbrit
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl soolaõli küpsetamiseks
Kuumutage peeneks hakitud paprika ja küüslauk õliga klaasjaks ning laske jahtuda. Segage hakkliha paprika, muna ja maitseainetega tainaks, millest veeretage märgade kätega väikesed pallid. Küpsetage need õlis aeg-ajalt panni raputades, nii et nad oleksid tervenisti ilusad pruunid väikesed pallid.
Mehhiklased kasutavad lihapallideks peamiselt lambaliha, vähem veiseliha, kuid maitsva toidu saate mõlemast, kui juurde annate tomatisegus hautatud riisi.

Piparkoogikana

  • Broiler, terve 1,5 kg
  • ½ pakki Santa Maria Piparkoogimaitseainet

Täidis

  • Mandlid 50 g
  • Kuivatatud õunad 60 g
  • Kuivatatud mustad ploomid 40 g
Määri kana maitseaineseguga, täida kuivatatud puuviljade ja mandlitega, aseta küpsetuskotti ja küpseta 180°C juures umbes 80 minutit. Serveeri ahjuõunade ja küpsetamisel tekkinud leemega.

Kaelakarbonaad kakao ja tšilliga

  • 740 g sea kaelakarbonaadi
  • 1 spl Santa Maria kakao ja tšilli maitseainesegu
Serveeri salatiga.

Määri sealiha maitseaineseguga, tõsta küpsetuskotti ja küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes 1,2 tundi. Serveeri seapraadi värske salati ja praeleemest valmistatud kastme, banaani ja granaatõunaseemnetega.

Tapasevalik

• 8 viilu saia 
• 100 g riivitud juustu 
• 25 g võid 
• 100 g sinki (õhukesed ribad) 
• 1 purk konservtomateid 
• 1 peeneks hakitud mugulsibul 
• 1 peeneks pressitud küüslauguküüs 
• 1 sl tomatipastat 
• 1 tl kuivatatud basiilikut 
• jämedat soola ja värskelt jahvatatud pipart
Valmistamiseks aseta võiga määritud saiad ahjuplaadile. Sega omavahel konservtomatid, sibul, küüslauk, tomatipasta, basiilik, sool ja pipar. Määri saiad seguga. Puista üle singi ja juustuga. Pane ahju keskossa, küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.



Kattevaliku ideid 
Tükelda värske tomat, tõsta saiaviilule ja riputa peale soola ja pipart.
Tõsta anšoovise- ja sardiinitükikestele musti oliive.
Tükelda rohelisi marineeritud oliive ja kasuta saial koos poolikute väikeste marineeritud kurkide ja sibulatega.
Kasuta suitsulõhefileed ja kaunista kapparitega.

Hakkliharull

Veise hakkliha
peekon (sink)
riivjuust
mugulsibul
sool
must purustatud pipar
(tšillipulbrit)

Maitsesta hakkliha, valmista täidis (nt prae peekonikuubikud või sink, riivjuust, sibul jmt meelepärane). Laota hakkliha õhukese kihina küpsetuspaberile, pane täidis hakkliha keskele ning rulli hakkliha. Küpseta 180 kraadi juures u tund, kuni hakkliha on küps.

Kartulid juustu ja suitsuvorstiga


  • 4 keedetud kartulit
  • 50 g riivitud Dr Helluse juustu
  • 50 g Wõro täissuitsuvorsti Moskva
  • peterselli
  • soola
  • purustatud pipart

Lõika kartul pooleks ja õõnesta kartulisse väike auk. Sega kokku riivitud juust ning hakitud suitsuvorst. Maitsesta soolaga. Pane segu lohku ning küpseta 180 kraadi juures kuni juust on sulanud. Enne serveerimist raputa peale peterselli.

Kiluvorm


  • 8 kooritud kartulit
  • 100 g Tere hapukoort
  • 100 ml Tere vahukoort
  • 200 g vürtsikilu fileesid
  • 2 muna
  • murulauku
  • rohelist sibulat
  • soola ja pipart

Riivi kartul peenema riiviga ning suru liigne vedelik välja. Sega riivitud ning kurnatud kartul kokku hapukoore ja vahukoorega. Lisa juurde 1/3 puhastatud ning hakitud kilurümpadest, hakitud murulauk ning sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu ahjuvormi ning lao peale järelejäänud kilurümbad. Küpseta 180 kraadises ahjus 50 minutit kuni 1 tund või niikaua kuni kartul on küpsenud. Serveeri koos hapukoore–tilli kastmega.

Tomati ja rosmariiniga marineeritud sea välisfilee


  • 1 kg sea välisfileed
  • 150 g taco-kastet (või purustatud tomat)
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • värsket tüümiani
  • värsket rosmariini
  • 4 spl fariinsuhkrut
  • 2 spl sweet chilly-kastet
  • soola
  • pipart
serveerimiseks Leiburi Kuldne röstsai

Puhasta sealiha kelmest ja lõika 1,5 cm paksused viilud. Võta kauss ja sega kausis kokku taco-kaste (purustatud tomat), suhkur, küüslauk, sweet chilly-kaste, hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga. Maitse peab oleme kergelt vürtsikas happelise alatooniga. Aseta lihatükid marinaadi ja lase seista 1–2 tundi. Grilli alguses kuumal grillil mõlemalt poolt ja siis küpseta kaanega kaetud grillil veel 3–5 minutit kuni liha on läbi küpsenud. Kasuta maitsesuitsuna roosmarinioksi. Serveeri grillil röstitud röstsaiaga.

Grillitud sealiha küüslaugu, ingveri ja punase veini marinaadis


  • sealiha

Marinaad:
  • punane vein
  • küüslauk
  • ingver
  • võib lisada ka veidi jalopenot
  • till
  • sool
  • must pipar
Veini lisada tunde järgi vastavalt liha kogusele. Küüslauk on pigem sekundaarne, kuid siiski olulisel kohal ning veidi julgemalt võiks lisada peeneks hakitud ingverit.
Eriti terava toidu armastajatele soovitaks lisada ka veidikene jalopenot või mõnda muud tšillipipart. Lisada veidikene hakitud tilli ning maitsestada soola ja mõõdukalt musta pipraga. Liha koos marinaadiga peaks olema külmikus vähemalt 6 tundi.

Grillitud liha kõrvale sobib hästi tomati-sibula salsa.

Marineeritud searibid


  • 1 kg searibisid
  • 150- 200g tomatipastat
  • 2 punast sibulat
  • 1 apelsin
  • natuke apelsinimahla (50-100g)
  • 4-5 tl apelsinipipart
  • 1-2 tl soola
  • 10 pärlsibulat
  • Provencale marinaadi
Võta liharibid ja pane nad kaussi (sellisesse, mida saad kaanega sulgeda), lõika punane sibul viiludeks ja lisa nad ribide peale. Lõika apelsin väikesteks tükkideks ning lisa ka need kaussi, pärlsibulad pane tervetena kaussi (hiljem hea neid lihtsalt grillituna süüa).
Nüüd sega kokku tomatipasta, Provencale marinaad, apelsinimahl, sool, apelsinipipar. Segu vala kõige peale ning sulge kauss kaanega või siis toidukilega.
Hea oleks, kui marinaad tehtaks õhtul valmis, et järgmine päev grillida (võiks seista kuskil 10-15 tundi, siis imenduvad maitsed paremini). Järgmine päev ongi ainult grillimise lõbu.

Köögiviljadel küpsetatud lõhefilee


  • 100 g porrulauku
  • 6 tomatit
  • 2 kollast paprikat
  • 2 punast sibulat
  • 5 küüslauguküünt
  • 800 g lõhefileed
  • Santa Maria kivisoola (Rock salt)
  • Santa Maria Tellicherry pipart
  • Santa Maria Sweet Heat BBQ maitseainet
  • valget veini
  • 100 g võid
  • punt peterselli
  • 4 sl riivsaia
Lõika pestud porru ja paprika ribadeks, tomat, punane sibul viiludeks ning aseta ahjuvormi põhja. Maitsesta köögiviljad soola ja pipraga. Lõhefilee viiluta umbes 2 cm paksuseks ning maitsesta soola ja Sweet Heat BBQ maitseainega ja aseta köögiviljadele. Piserda üle valge veiniga ning aseta kalade peale maitsevõi mille valmistasid: võist, hakitud petersellist ja riivsaiast ning maitsestasid soolaga.
Küpseta ahjus 190-200 kraadi juures 10-15 minutit.

Maitsev nuudliroog


  • u 250 gr peenikesi munanuudleid
  • 3 muna
  • 250 gr kirsstomaeid
  • 1 purk Borgese (rohelisi) oliive
  • 1 pakk pitsakatet, usinamad võivad hakkida ka suitsuvorsti või sinki või muud meelepärast
  • soola
  • õli

Keeda nuudlid. Samaaegselt kuumuta läbi muna ja tükelda see. Samuti kuumuta läbi pitsakate. Kuumutatud pitsakattele lisa muna, tükeldatud tomatid ja oliivid, kuumuta kergelt. Keenud nuudlid nõruta ning seejärel sega pannil olev segu nuudlite hulka.

Kiire kana-peekonihautis

  • 8 suitsupeekoni viilu
  • 4 kanafileed
  • 200 g šampinjone
  • 1 sl nisujahu
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 400 g purk konservitudpurustatud tomateid
  • 1 kanapuljongikuubik
  • Worcesteri kastet võisojakastet
  • hakitud peterselli

Kuumuta pott tulel, lisa peekonitükid ning prae keskmisel kuumusel, kuni peekon on veidi pruunistunud.
Lisa kanafileetükid, prae 3-4 minutit, kuni kana on kergelt värvi muutnud. Tõsta kuumust, lisa seened ja küüslauk ja prae veel paar minutit.
Sega juurde jahu, kuumuta läbi.
Lisa potti tomatid ja murendatud puljongikuubik, sega läbi ja hauta umbes 10 minutit. Maitsesta Worcesteri või sojakastmega, lisa petersell ja serveeri.

Tomatine räimevorm

  • 400 g räimefileed
  • soola ja musta pipart
  • sidrunimahla
  • hakitud värsket tilli
  • 400 g purk maitsestatudpurustatud tomatit võitomatikastet
  • võid vormi määrimiseks

Aseta räimefileed lõikelauale, nahk allpool. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja hakitud tilliga. Murra kalafileed uuesti kokku ja laota võitatud ahjuvormi. Kalla peale tomatikaste.
Tõsta 200-kraadisesse ahju ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kalad on läbinisti küpsed.

Vokitud seafilee köögiviljadega

  • u 400 g sea sisefileed
  • 2-3 porgandit
  • 2 suurt sibulat
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
Marinaad:

  • 1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
  • 1 sl heledat sojakastet
  • 1 sl seesamiõli
  • (2 tl maisitärklist)

Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained, lisa lihaviilud ja lase 15 minutit maitsestuda.
Koori porgandid, lõika umbes 5 cm pikkusteks peenikesteks kangideks (või riivi jämeda riiviga). Haki sibul.
Kuumuta pann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta suitsemiseni. Siis lisa lihalõigud ja prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on kuumenenud ja veidi pehmenenud.
Tõsta liha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum.
Serveeri kohe, kõrvale paku riisi.
Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!