Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Mahlakas seapada

  • 1 sl oliiviõli
  • u 1,2 kg sealiha (kintsutükk sobib kenasti)
  • 3 sl hakitud värsket rosmariini
  • 1 sl kadakamarju
  • 3 purustatud küüslauguküünt
  • 150 ml madeirat või kuivemat portveini
  • 300 g šalottsibulaid tervelt või 4–5 väiksemat kooritud punast sibulat sektoritena
  • 700–800 g jupikesteks lõigatud porgandeid
  • 500 ml kanapuljongit
  • u 350 g viilutatud šampinjone
  • 200 g kuivatatud kivideta ploome


Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Pruunista sealihatükk kuumas õlis kenasti pruuniks ja aseta ahjupotti. Hõõru uhmris kadakamarjad, küüslauk ja rosmariin seguks ning lisa maitse järgi soola-pipart. Määri maitseainesegu lihale. Kuumuta madeirat pannil lihapraadimismahlas 1–2 minutit. Aseta sibulad ja porganditükid liha ümber, vala peale kuumutatud madeira ja puljong. Kata pott kaanega ning tõsta ahju 1 tunniks küpsema. Keera siis lihal teine pool, lisa potti seened ja ploomid ning küpseta veel 1,5 tundi. Tõsta seejärel liha potist ja lase 10 minutit jahtuda. Nii saad mahlase prae. Lõika liha viiludeks ning serveeri rooga näiteks kartulipüreega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.