Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Vokitud seafilee köögiviljadega

  • u 400 g sea sisefileed
  • 2-3 porgandit
  • 2 suurt sibulat
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
Marinaad:

  • 1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
  • 1 sl heledat sojakastet
  • 1 sl seesamiõli
  • (2 tl maisitärklist)

Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained, lisa lihaviilud ja lase 15 minutit maitsestuda.
Koori porgandid, lõika umbes 5 cm pikkusteks peenikesteks kangideks (või riivi jämeda riiviga). Haki sibul.
Kuumuta pann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta suitsemiseni. Siis lisa lihalõigud ja prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on kuumenenud ja veidi pehmenenud.
Tõsta liha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum.
Serveeri kohe, kõrvale paku riisi.
Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.