- u 400 g sea sisefileed
- 2-3 porgandit
- 2 suurt sibulat
- 1 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
- 1 sl heledat sojakastet
- 1 sl seesamiõli
- (2 tl maisitärklist)
Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained, lisa lihaviilud ja lase 15 minutit maitsestuda.
Koori porgandid, lõika umbes 5 cm pikkusteks peenikesteks kangideks (või riivi jämeda riiviga). Haki sibul.
Kuumuta pann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta suitsemiseni. Siis lisa lihalõigud ja prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on kuumenenud ja veidi pehmenenud.
Tõsta liha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum.
Serveeri kohe, kõrvale paku riisi.
Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.