- 600-700 g veiseliha (nt lihaveise tagatükk)
- 1 kg jahusemaid kartuleid
- 2 suurt sibulat
- 6-8 pipratera
- 2 loorberilehte
- 7,5 dl vett
- 1 tl meresoola
- 1 sl oliiviõli
- hakitud värsket peterselli
Lõika liha, sibul ja kartul suurteks kuubikuteks (umbes 40-grammisteks). Pane suurte potti, kalla peale nii palju vett, et komponendid oleksid napilt kaetud. Lisa pipraterad ja loorberilehed.
Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on mure ja kartulid pudruks keenud. Vajadusel/soovi korral tambi kartulid pudrunuia või puulusikaga katki ja suru lihatükid väiksemaks.
Eemalda loorberilehed, maitsesta roog soola ja oliiviõliga. Serveerimisel puista peale maitserohelist.
* Minul olid sedasorti kartulid, mis pudruks ei keenud. Enne kartulite purustamist kallasin ära ka pisut keeduvett, oleks muidu liiga "supp" välja tulnud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.