Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Lihapallid saksa moodi

Sakslased ei küpseta ega prae lihapalle, vaid keedavad väheses vees. Hiljem tehakse keeduleemest kaste. Lauale antakse keedetud kartulitega.
  • 500 g veisehakkliha
  • 4 sl riivsaia
  • 1 dl vett
  • 1 muna
  • 1 sibul
  • 1 tl soola
  • ½ tl jahvatatud valget pipart
Keeduleem

  • 1 l vett
  • 1 sibul
  • 5–6 tera musta pipart
  • 1 tl soola
  • 1 loorberileht
Segage riivsai vee ja lahtiklopitud munaga. Laske sel paisuda 10 minutit, siis lisage hakklihale, samuti hästi peeneks hakitud sibul ning maitsestage. Segage korralikult ühtlaseks tainaks ja veeretage märgade kätega pallideks.
Keeduleemeks valage kuum vesi potti, lisage neljaks lõigatud sibul ja teised maitseained ning keetke umbes 5 minutit, et maitsed veega seguneksid.
Hoidke lihapalle keevas leemes 8 minutit. Tõstke lihapallid välja ja kurnake leem. Valmistage valge kaste ja lisage hapukoor.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.