Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

laupäev, 5. september 2015

Kodujuustu-munavõi

  • 4 keedetud muna
  • 100 g pehmet võid
  • 200 g kodujuustu
  • maitseks (helbelist) meresoola
  • hakitud värsket murulauku või peterselli
Koori munad, eralda kollased valgetest. Hõõru kausis toasoe või ja munakollased ühtlaseks. Sega juurde hakitud munavalge ja kodujuust, maitsesta soolaga ning klopi ühtlaseks. 

Tomati-kurgisalat

  • tomatit
  • kurki
  • sibulat
  • värsket koriandrit
  • soola
  • musta pipart
  • veidi õunaäädikat
Koori kurk, lõika jämedateks viiludeks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika tomat sektoriteks. Haki koriander. Sega ained kergelt omavahel, maitsesta soola, pipra ja vähese õunaäädikaga. 

Köögiviljavinegrett

  • 300 g keedetud kartulit
  • 200 g keedetud peeti
  • 100 g keedetud porgandit
  • 300 g hapukapsast (suru vajadusel kuivemaks)
  • 200 g marineeritud kurki või hapukurki
  • 150 g hakitud sibulat või rohelisi sibulapealseid
Sinepi-õlikaste:
  • 5 sl õli
  • 2 tl vene sinepit
  • 0.5 tl 30% äädikat või veidi sidrunimahla
  • soola
  • suhkrut
  • musta pipart
Tükelda keedetud, jahutatud ja kooritud kartulid, peedid ja porgandid kuubikuteks. Haki kurgid ja sibul. Maitsesta aedviljad soolaga, siis lisa sinepi-õlikaste. Sega, lase vähemalt tund aega maitsestuda. Serveerimisel kaunista maitserohelisega (petersell, till). 

Gruusia munasalat

  • 4 suurt muna
  • 4 sl pehmet võid
  • 4 sl jahvatatud või uhmris peenestatud kreeka pähkleid
  • 2 sl hakitud värsket tilli
  • 2 sl hakitud värsket koriandrit
  • 2 sl hakitud värskeid sibulapealseid (valget osa)
  • soola
Kaunistuseks:
  • granaatõuna seemneid
  • 1 sl adžikat
Keeda munad kõvaks, koori. Suru munad kahvliga katki, sega pehme võiga. Sega juurde hakitud ürdid ja kreeka pähklid, maitsesta soolaga. Kaunista graanaatõuna seemnetega . Adžika lisamine ei ole kohustuslik.

Marineeritud kurgisalat

  • 1 kg värsket kurki
  • 3 sibulat
  • 1 terve küüslauk
  • 1 sl suhkrut
  • 1 sl soola
  • 1 sl 30% äädikat
  • purustatud musta pipart
  • 2 tl kanget sinepit või 1 sl sinepiseemneid
  • 1-2 tilliõisikut
Lõika kurk, sibul ja küüslauk viiludeks. Sega kõik ained suures kausis, lase 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud päris palju kurgivedelikku. Tõsta salat pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita külmkapis ning tarbi mõne nädala (või siis kuu) jooksul.