Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

pühapäev, 30. jaanuar 2011

Grillitud lõhe ürdimajoneesiga

  • 600 g lõhefileed
  • 1 spl laimimahla
  • 1 tl soola
  • 1/2 tl musta pipart

Ürdimajonees

  • 1 pott basiilikut
  • 1 1/2 dl majoneesi
  • 2 tl mädarõigast
  • 1 spl laimimahla

Haki basiilik, sega ürdimajoneesi komponendid omavahel ja pane külmkappi "tõmbama". Sega kalale mõeldud maitseained omavahel ning piserda sellega kala. Keera lõhe fooliumisse ning grilli u 20 min. Serveeri ürdimajoneesi ja värske satatiga.

Grillitud põrsapihvid

  • 1 kg põrsa välisfileed
  • 1 dl veiniäädikat, veini või siidrit
  • 1 dl õli
  • 1 dl sojakastet
  • küüslauku
  • sinepit
  • ürte
  • pipart

Lõika filee parajateks viiludeks ja klopi pehmeks. Valmista marinaad ja pane liha vähemalt paariks tunniks sellesse tõmbama. Serveeri maitsevõiga.

Maitsevõi

  • 200 g võid
  • 500 g rukolat
  • 2 spl kanget sinepit

Toasoe või sega rukola ja sinepiga kuni on moodustunud ühtlane mass. Aseta seejärel külmkappi jahtuma. Serveeri lihaga.