Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 19. september 2014

Porrusiga(kana)

  • 500 - 600 g sea sisefileed (kana võib samuti olla)
  • 3 väiksemat porrut (ainult valge ja heleroheline osa)
  • oliiviõli
  • natuke tšillihelbeid
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 2,5 dl kuiva valget veini
  • 1 väikese sidruni mahl
  • suur peotäis hakitud värsket peterselli
  • soola
  • musta pipart                                    
Puhasta seafilee kelmetest, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Haki porrud õhukesteks viiludeks. Kuumuta oliiviõli suurel paksupõhjalisel praepannil tugeval tulel. Lisa sealihatükid ja pruunista. Maitsesta liha soola-pipraga. Lisa porrud, alanda kuumust ning kuumuta mõned minutid kuni porru kergelt pehmeneb. Lisa vürtsköömned ja tšillihelbed. Sega.
Kalla pannile nii palju valget veini, et liha oleks napilt kaetud. Lisa sidrunimahl. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel kuni liha on täitsa pehme. Sega juurde peenelt hakitud petersell.