Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 13. detsember 2017

Hapukapsad äädika ja meega

  • 500 g hapukapsast
  • 2 sibulat
  • 2–3 sl võid
  • 2 sl veiniäädikat
  • 2 sl mett
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • soola
Ajage äädikas väikeses nõus kuumaks, lisage mesi ja segage hästi läbi, kuni mesi on vedel. Kapsas praadige võis koos hakitud sibulaga pehmeks, lisage mee-äädikasegu. Maitsestage musta jahvatatud pipraga, vajadusel ka soolaga.

Minuti kapsas

  • 400 g hapukapsast
  • 2 õuna
  • 2–3 sl rasva
  • jahvatatud köömneid
Riivige õunad jämeda riiviga, segage hapukapsaga ja pange kuumale pannile, kus on sulatatud rasvaine. Jahvatage köömed ning lisage kapsale. Kuumutage panni ägedal tulel 10 minutit kapsast sagedasti segades.

Hapukapsas jõhvikatega

  • 400 g hapukapsast
  • 1 kl jõhvikaid
  • 1 porgand
  • jahvatatud köömneid
  • 2–3 sl õli
Riivige porgand ja segage hapukapsaga, lisage õli, jõhvikad. Hautage kaane all tasasel tulel umbes tund aega.

Maisi-tomatisalat


  • 4 grillitud maisitõlvikut
  • suurem punt värsket koriandrit
  • 1 punane tsillipipar
  • 4 vart rohelist sibulat
  • 2 laimi
  • 2 tomatit
  • soola
  • oliivõli


Lõika tõlvikutelt terad maha, haki koriander, sibul, tomat, viiluta tsilli, pane kõik kaussi, pigista peale 2 laimi mahl ja vala õli, sega. Tomati hakkimise ajal maitsesta see soolaga.