Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 25. jaanuar 2016

HÕRGUD VEISELIHALÕIGUD SIDRUNI JA TÜÜMIANIGA

  • 600 g kvaliteetset veise välisfileed

Marinaad:
  • 0.75 dl külmpressitud oliiviõli
  • 2 sl värskeid tüümianilehti
  • 2 küüslauguküünt
  • 0.5-1 sidruni mahl
  • soola
  • musta pipart

Lõika lihaveise välisfilee 2,5 cm paksustekss viiludeks. Suru käega veidi lamedamaks.
Samal ajal kuumuta grillpann hästi tuliseks.
Aseta veiselihalõigud kuumale pannile ja prae 3-4 minutit, Siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit. Siis küpseta veel minuti aega mõlemalt poolt.
Samal ajal sega madalas laias kausis oliiviõli, tüümianilehed, sidrunimahl, õhukeselt viilutatud küüslauk, meresool ja must pipar.
Tõsta veiselihalõigud marinaadi sisse ja lase umbes 5 minutit seista. Siis keera ringi ja lase ka teisel küljel 5 minutit maitsestuda.
Võta liha marinaadist välja ja lõika hästi õhukesteks viiludeks (ca 5 mm).
Serveeri koos keedetud roheliste ubade või spargelkapsaga, lihalõikudele nirista veidi sidruni-tüümianimaitselist õlimarinaadi.