600 g seafileed
2 tl jahvatatud tšillipipart
4 spl tumedat siirupit
2 spl sidrunimahla
1 tl soola
pisut purustatud musta pipart
1 spl sojakastet
4 spl konjakit
1 spl rosmariini
Lõika filee 150 g tükkideks. Sega ained omavahel ja aseta liha marinaadi. Lase marineeruda min 1 tund. Serveeri ananassisalsaga.
Kogun siia vahvaid leide, mida olen ise proovinud või kavatsen proovida. Samuti kirban siia oma isiklikke leiutisi. Kel huvi, proovib samuti. Enamus roogasid on suhteliselt lihtsalt valmistatavad. Rõhk on pigem soolasel toidul.
Sildid
aeduba
(3)
ananass
(1)
apelsin
(2)
avokaado
(7)
banaan
(1)
bataat
(2)
brokkoli
(4)
burrito
(3)
enchilada
(1)
frikadell
(1)
granaatõun
(3)
grill
(6)
hakkliha
(49)
hapukapsas
(7)
hapukoor
(3)
hapuoblikas
(1)
hautis
(20)
hernes
(8)
hiinakapsas
(1)
hommikusöök
(41)
jogurt
(4)
juust
(60)
kaalikas
(1)
kabatšokk
(3)
kaerahelbed
(1)
kala
(47)
kana
(54)
kapsas
(17)
karri
(1)
kartul
(53)
kaste
(16)
kevadrullid
(1)
kiivi
(1)
kikerhernes
(5)
kilu
(2)
kinoa
(1)
klimp
(1)
kodujuust
(2)
kohupiim
(3)
kook
(7)
kookos
(1)
kurk
(29)
kõrvalroog
(88)
kõrvits
(2)
köögivili
(1)
küpsis
(2)
küüslauk
(2)
lambaliha
(4)
lasanje
(2)
leib
(3)
liha
(5)
lillkapsas
(10)
loomaliha
(3)
lõhe
(25)
läätsed
(3)
maapirn
(1)
maasikad
(1)
magustoit
(7)
mais
(6)
makaronid
(21)
maks
(4)
melon
(1)
mesi
(1)
muna
(24)
nuudlid
(7)
odratang
(1)
oliiv
(7)
pannkoogid
(8)
paprika
(28)
pasta
(16)
pastinaak
(2)
peekon
(30)
peet
(7)
pelmeenid
(1)
piparkook
(2)
pirukas
(12)
pitaleib
(1)
pitsa
(5)
pitsatainas
(4)
ploom
(1)
pommu
(2)
porgand
(37)
porru
(19)
praad
(172)
puder
(5)
puuviljad
(1)
redis
(3)
riis
(17)
rukkijahu
(1)
rullkõrvits
(2)
räim
(6)
sai
(1)
salaami
(1)
salat
(55)
sealiha
(26)
seen
(8)
seller
(6)
sibul
(3)
siider
(1)
sink
(12)
snäkk
(30)
spinat
(2)
supp
(25)
taco
(1)
tatar
(6)
tomat
(65)
tortilla
(4)
tursk
(1)
tuunikala
(3)
uba
(22)
veiseliha
(23)
verivorst
(1)
viiner
(2)
vormiroog
(25)
vorst
(6)
või
(2)
õlu
(5)
õun
(3)
x
(167)
reede, 19. august 2011
Guljašš-supp
- 300 g veiseliha
- 200 g mugulsibulat
- 1 küüslauguküüs
- 2 spl toiduõli
- 100 g purustatud tomatit
- 1 punane paprika
- 1 kollane paprika
- 1 roheline paprika
- 400 g kartulit
- 1,5 l veisepuljongit
- 100 ml valget veini
- 1 slp tumedat siirupit
- soola
- pipart
Kuumuta õli paksupõhjalises kastrulis, prae kergelt sibul ja küüslauk. Lisa liha- ja paprikakuubikud, purustatud tomat ja siirup. Hauta kuni liha on poolpehme. Lisa kartulikuubikud, vein ja puljong. Maitsesta soola ja pipraga ning keeda vaiksel tulel valmis. Serveeri petersellide ja röstitud kirsstomatitega.
Tursafilee tomati-juurvilja kastmega
- 4 tursafileed (kokku u 800 g)
- 100 ml oliivõli
- 1 küüslauguküüs
- 20 g nisujahu
- valget kuiva veini
- juurviljasegu tomatipastas (Helios)
- sool
- valge pipar
Vala pannile õli, lisa hakitud küüslauk. Maitsesta filee soolaga, paneeri jahus ja küpseta pannil küüslaugus ja õlis. Lisa veini, sega toitu, lisa pipart. Keera fileed ja küpseta ka teiselt poolt. Lisa juurviljasegu tomatipastas ning lase hanguda.
Tellimine:
Postitused (Atom)