Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 19. märts 2012

Särtsakas lõhesupp ubadega

  • 1 ½ l vett
  • 200 g kuumsuitsulõhe tükikesi
  • 6 kartulit
  • 1 petersellijuur
  • 1 sibul
  • 1 punane tšilli
  • 3 l õli
  • 1 purk purustatud tomateid (240 g)
  • 2 purki valgeid ube (ca 400 g)
  • soola
  • musta purustatud pipart
  • 1–2 tl kuivatatud koriandrit

Peenestage kooritud sibul, poolitage tšilli (võtke seemned välja) ja hakkige hästi peeneks. Valage õli keedunõusse. Kuumale õlile lisage sibul, koriander ja peenestatud tšilli. Natukese aja pärast lisage kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartul. Kuumutage kõiki segades. Viie minuti pärast kallake vesi ja purustatud tomatid peale.
Keetke, kuni kartul pehme, siis lisage vedelikust nõrutatud oad ja lõhetükikesed. Hoidke veel 2–3 minutit tulel ning maitsestage soola ja pipraga. Jätke valmis supp kuni 10 minutiks sooja kohta seisma, enne kui lauale annate. Soovi korral võite leemele keetmise ajal lisada kalapuljongikuubiku.


* mina poest petersellijuurt ei leidnud ja ostsin juurselleri, pool sellest siis täpsemalt. Riivisin selle ning lisasin koos kartuliga (originaalretseptis pole sõnagi sellest, mida selle petersellijuurega tegema peaks). Tomatit paneksin 2 purki ja supi sisse sai kala kindlasti rohkem kui 200 g. Puhastasin ära 700-grammise lõhe (oli pea, luude ja nahaga) ning lisasin suppi kõik mis sain. Lisaks paneksin mina 1,5-2 tšillipipart.

Hea sai!