Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 7. jaanuar 2011

Triinu singipirukas Mari modifikatsioonidega

  • Pakk lehttainast või soolast muretainast

Katteks:
  • 3 karpi sulatatud juustu
  • 1 suur pakk kohvikoort
  • 4 muna
  • 2 pakk pizzakatet
  • basiilikut
  • tilli
  • peterselli
  • purustatud pipart
  • soola (maitse järgi)
  • taignale katteks mõnda meeldivat kastet, nt ketšupit, HP kastet vm mida kodus on

Lehttaigen laota küpsetusplaadile, torgi kahvliga augukesed sisse (siis ei lähe tainas küpsemise ajal õhku täis). Sega kattekraam ja vala taignale.
Küpseta 180-200 kraadi juures u 40 minutit kuni pirukas on pealt meeldivalt pruunikas.

Maili juustuküpsised

  • 500 g neutraalse maitsega juustu
  • 150-200 g võid
  • 3 dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • köömneid või seemneid või tšillipipart, küüslaugusoola vms lisandiks vastavalt soovile
Riivi juust, lõika külm või kuubikuteks. Aseta juust, või, jahu ja küpsetuspulber anumasse ning toksi noaga kuni tekib ühtlane pudi. Seejärel mudi pudi kuni sellest tekib taignapallike. Aseta pallike u tunniks külikusse. Seejärel rulli tainas 0,3 - 0,5 cm paksuseks, puista peale riivjuustu ja seemneid, köömneid vmt. Lõika küpsised soovitud kujuks, aseta ahjuplaadile ning küpseta 180-200 kraadi juures 10-15 minutit. Kui küpsised muutuvad pruuniks (mis juhtub äkki), on need üleküpsenud ja mõrud.