- 1 kg maapirne
- 2 sl oliiviõli
- 1 dl vett
- soola ja musta pipart
- 4 rosmariinioksa
- 50 g võid
- 3 sl kvaliteetset palsamiäädikat
Pese maapirnid hoolikalt, vajadusel kaabi puhtamaks või koori. Lõika mugulad ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel praepannil. Lisa maapirnid ja vesi, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning küpseta kümmekond minutit, kuni maapirnid on poolpehmed.
Eemalda kaas ja jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni vesi on aurustunud ja maapirnid pruunistunud. Tõsta küpsetatud maapirnid vaagnale.
Nüüd pane pannile või ja rosmariin, sega ja kuumuta umbes 4 minutit, kuni või kergelt vahutab ja pruunistub. Tõsta pann tulelt, sega juurde palsamiäädikas. Tõsta palsamiäädika-võikaste ja rosmariin maapirnidele.
Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel praepannil. Lisa maapirnid ja vesi, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning küpseta kümmekond minutit, kuni maapirnid on poolpehmed.
Eemalda kaas ja jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni vesi on aurustunud ja maapirnid pruunistunud. Tõsta küpsetatud maapirnid vaagnale.
Nüüd pane pannile või ja rosmariin, sega ja kuumuta umbes 4 minutit, kuni või kergelt vahutab ja pruunistub. Tõsta pann tulelt, sega juurde palsamiäädikas. Tõsta palsamiäädika-võikaste ja rosmariin maapirnidele.