Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 18. mai 2015

Maapirnid palsamiäädikaga

  • 1 kg maapirne
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 dl vett
  • soola ja musta pipart
  • 4 rosmariinioksa
  • 50 g võid
  • 3 sl kvaliteetset palsamiäädikat
Pese maapirnid hoolikalt, vajadusel kaabi puhtamaks või koori. Lõika mugulad ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel praepannil. Lisa maapirnid ja vesi, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning küpseta kümmekond minutit, kuni maapirnid on poolpehmed.
Eemalda kaas ja jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni vesi on aurustunud ja maapirnid pruunistunud. Tõsta küpsetatud maapirnid vaagnale.
Nüüd pane pannile või ja rosmariin, sega ja kuumuta umbes 4 minutit, kuni või kergelt vahutab ja pruunistub. Tõsta pann tulelt, sega juurde palsamiäädikas. Tõsta palsamiäädika-võikaste ja rosmariin maapirnidele. 

Küpsetatud tomatid

  • 800 g küpseid ploomtomateid
  • 2 suurt küüslauguküünt
  • peotäis värske majoraani lehti (asja ajab ära ka kuivatatud majoraan)
  • 3 - 4 sl oliiviõli
  • soola ja musta pipart

Lõika ploomtomatid pikuti pooleks ja aseta madalasse ahjuvormi, lõikepind ülal. Tomatid ei tohiks väga üksteise kõrval olla! Aseta igale tomatipoolikule tükeldatud küüslauku, puista peale majoraan. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 150 kraadi juures 30 minutit, aeg-ajalt tomateid pannile valgunud leemega kastes. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.