Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 26. august 2011

Juustu-tuuletaskurõngas (gougère)


  • 2,5 dl piima
  • 4 sl võid või margariini
  • ½ tl soola
  • pisut valget pipart
  • 2,5 dl nisujahu
  • 4 muna
  • 2,5 dl riivitud kõva juustu


Panna ahi soojenema 200 kraadi peale. Kuumutada piim ja või pliidil potis, lisada sool ja pipar ning lasta keema tõusta. Lisada korraga kogu jahukogus ja segada puulusikaga seni, kuni tainas lööb poti küljest lahti. Tõsta pott pliidilt. Lisada ühekaupa munad ja segada iga muna järel tainas ühtlaseks. Lisada pool riivjuustust.
Tõsta supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile seitse kuhjakest ringikujuliselt, kasutades ära umbes kolmveerandi tainast. Ülejäänud tainast tõsta väike kuhjake iga suurema peale ja puistata tuuletainaring üle juustuga.
Küpsetada ahju keskosas kuni 50 minutit seni, kuni küpsetis on ilus pruun.
Anda kohe lauale.

Prantslased pakuvad juustu-tuuletaskuid rohelise salati ja punase veiniga, aga neid võib süüa vorstilisandiga ka hommikukohvi juurde. Millal tahes te neid süüa kavatsete, peaasi et taskud oleksid soojad – need maitsevad kõige paremini otse ahjust tulnuna.