Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Janssoni kiusatus

  • 1 kg kooritud kartuleid (nt Laura)
  • vormi määrimiseks võid
  • 3-4 sibulat
  • 100 g nõrutatud “Kipperi anšooviseid” või vürtsikilufileesid
  • 5 dl vahukoort
  • soola ja musta pipart
  • riivsaia
  • võitükikesi

Koori kartulid, lõika peenikesteks kangideks.
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Prae väheses võis õrnal tulel läbi, aga ära pruunista!
Laota laia ja madala ahjuvormi põhja pool kartulitest, siis sibulad, kalafileed ja ülejäänud kartulid. Maitsesta pipra ja vähese soolaga.

Kalla peale nii palju rõõska koort, et kartulid oleksid peaaegu kaetud (seda võib minna veidi rohkem või vähem, olenevalt vormi suurusest). Puista peale riivsaia ja võitükikesi.
Küpseta 225-kraadises ahjus tund aega. Kontrolli, kas kartulid on küpsed — kui mitte, siis kata roog pealt fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus veel paarkümmend minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.