- 1 sl õli
- 4 hakitud küüslauguküünt
- 1 tl uhmris purustatud vürtsköömneid
- 1 tl uhmris purustatud koriandriseemneid
- 2 tl paprikapulbrit
- 500 g kooritud ja tükeldatudporgandeid
- maitse järgi soola
- 3 dl kuuma vett
- 1 sl mett
- peotäis värsket peterselli
Kuumuta potis õli, lisa küüslauk, vürtsköömned ja koriandriseemned. Kuumuta keskmisel kuumusel minut aega, siis lisa paprikapulber.
Lisa porgandid, maitsesta soolaga ja sega läbi. Kalla potti kuum vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase porganditel tasasel tulel umbes 20 minutit podiseda. Poole hautamise ajal lisa potti ka mesi.
Selle ajaga on porgandid küll küpsed, ent siiski hamba all tunda. Kui eelistad pehmeid porgandeid, siis hauta neid veel kümmekond minutit.
Kui porgandid on valmis, siis maitsesta vajadusel veel soolaga, puista peale värsket peterselli ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.