Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Maksa-peekonihautis seentega koorekastmes

  • 300 g veisemaksa
  • 1 sl nisujahu
  • 1 pakk peekonit
  • 1 väike sibul
  • 3-4 dl tükeldatud kivipuravikke või shampinjone
  • 2 dl vett
  • 1-2 tl tomatipüreed
  • 1/2 tl basiilikut
  • 1 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja hapupiima või keefiri segu - soomlaste kermaviili)
  • peale hakitud värsket münti


Valmistamisaeg u 30 minutit.
Eemalda maksalt kelme. Lõika maks ribadeks ja veereta neid nisujahus. Lõika peekon kääridega tükkideks. Koori ja haki sibul ning tükelda seened. Prae peekonit kuumal pannil, kuni sellest eraldub rasv. Lisa pannile maksatükid, sibul ja seened. Sega neid heal kuumusel, kuni seened ja sibul omandavad pisut värvi. Tühjenda panni sisu potti, lisa vesi, tomatipüree ning basiilik. Keeda hautist 10 minutit. Enne valmimist lisa kooresegune hapupiim ning värvi ja aroomi andmiseks hakitud värsket münti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.