- 600 g koorega keedetud kartuleid
- 90 g võid
- 3 spl oliiviõli
- soola, pipart
Koorega keedetud kartulid jahutada, koorida ja riivida jämeda riiviga, seejärel maitsestada soola ja pipraga. Kuumutada õli ja 1/3 või kogusest pannil, seejärel asetada pannile ettevalmistatud kartul ning tasandada kergelt surudes pannilabidaga lamedaks. Küpsetada keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Suruda veelkord tasaseks ja lisada 1/3 võist servadesse. Katta kaanega ja lasta küpseda seni, kui kartul servadest muutub kergelt pruunikaks. Nüüd on aeg rösti ümber pöörata. Selleks kasutada suurt lamedat taldrikut või kaant. Libista ümberpööratud rösti ettevaatlikult tagasi pannile. Lisada järele jäänud 1/3 võikogusest ja lasta ka teisel poolel küpseda kuldpruuni värvuseni, so umbes 10 minutit. Serveerida kuumalt.
Selline rösti sobib hästi lisandina lihatoitude juurde. Iseseisava toidu saamiseks võib röstile lisada nii juustu, seeni, sibulaid, peekonit, sinki kui värskeid ürte. Kui röstit teha tooretest kartulitest, pikeneb veidi küpsetusaeg.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.