Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

kolmapäev, 15. detsember 2010

Idamaine ja vormikas pikkpoiss

  • 1 kg veisehakkliha (või kodust)
  • u 7 viilu saia, purusta minihakkijas või riivi peeneks puruks (kokku pead saama 2 dl saiapuru)
  • 3 suuremat muna
  • 2 keskmist jämedalt riivitud sibulat
  • 2 keskmist peenelt riivitud porgandit
  • 2 dl ketšupit, eralda 1/3 sellest katteks
  • 6 sl hoisini kastet (vaata idamaiste ainete riiulile. Hädapärast võid asendada 4 sl tumeda sojakastme, 1 sl veiniäädika ja 1 sl meega), tõsta 2 sl segu katteks kõrvale
  • 3 rammusat küüslauguküünt
  • 1 tl tšillipastat või pool peeneks hakitud punasest tšillikaunast
  • 1 tl soola
  • ¾ tl jahvatatud musta pipart
  • serveerimiseks riisi

Klopi katteks eraldatud kaste ja ketšup klaasis kokku. Sega kõik ülejäänud ained ning suru nelinurksesse keeksivormi. Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta vormi 1 tund ja 15 minutit. Määri pikkpoiss pealt kattekastmega ning küpseta veel 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.