Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

teisipäev, 18. juuli 2017

Laab (Tai hakklihasalat)

  • 2 sl õli
  • 3 sl hakitud küüslauku
  • 2 Tai punast tšillikauna
  • 300 g seahakkliha
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 tl Hiina viievürtsisegu (kaneel, nelkapteegitilliseemnedtähtaniis ja Sichuani pipraterad)
  • 1 tl riivitud muskaatpähklit
  • soola ja musta pipart
  • 0.25 tl jahvatatud koriandriseemneid
  • 0.25 tl jahvatatud kardemoni
  • 2 sl hakitud värsket münti + veel kaunistamiseks
  • 1 sl hakitud talisibulat + veel kaunistamiseks
  • 1 sl hakitud värsket koriandrit + veel kaunistamiseks
  • 2 tl kalakastet

Garneering:
  • õhukeselt viilutatud kahvrilaimilehti
  • õhukeselt viilutatud sidrunheina
  • õhukeselt viilutatud šalottsibulat
  • värsket kurki
  • kirsstomateid


Kuumuta õli suurel praepannil (30 cm) mõõdukal kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja tšillid ning prae segades umbes 2 minutit. 
Lisa hakkliha, tšillihelbed, viievürtsisegu, muskaat, sool, pipar, koriander ja kardemon. Prae segades umbes 2 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud. 
Sega juurde hakitud ürdid (münt, talisibul, koriander) ning kalakaste. Prae segades veel umbes 4 minutit.
Kalla segu serveerimiskaussi. Kaunista hakitud talisibula, koriandri, kahvrilaimilehtede, sidrunheina, mündi, kurgi ja tomatitega. Serveeri toatemperatuuril keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.