- 2 sl õli
- 3 sl hakitud küüslauku
- 2 Tai punast tšillikauna
- 300 g seahakkliha
- 1 tl tšillihelbeid
- 1 tl Hiina viievürtsisegu (kaneel, nelk, apteegitilliseemned, tähtaniis ja Sichuani pipraterad)
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- soola ja musta pipart
- 0.25 tl jahvatatud koriandriseemneid
- 0.25 tl jahvatatud kardemoni
- 2 sl hakitud värsket münti + veel kaunistamiseks
- 1 sl hakitud talisibulat + veel kaunistamiseks
- 1 sl hakitud värsket koriandrit + veel kaunistamiseks
- 2 tl kalakastet
Garneering:
- õhukeselt viilutatud kahvrilaimilehti
- õhukeselt viilutatud sidrunheina
- õhukeselt viilutatud šalottsibulat
- värsket kurki
- kirsstomateid
Kuumuta õli suurel praepannil (30 cm) mõõdukal kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja tšillid ning prae segades umbes 2 minutit.
Lisa hakkliha, tšillihelbed, viievürtsisegu, muskaat, sool, pipar, koriander ja kardemon. Prae segades umbes 2 minutit, kuni hakkliha on pruunistunud.
Sega juurde hakitud ürdid (münt, talisibul, koriander) ning kalakaste. Prae segades veel umbes 4 minutit.
Kalla segu serveerimiskaussi. Kaunista hakitud talisibula, koriandri, kahvrilaimilehtede, sidrunheina, mündi, kurgi ja tomatitega. Serveeri toatemperatuuril keedetud riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.