Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

pühapäev, 13. august 2017

Merevaigu-uhhaa


  • 1 pakk lõhe (forelli) supikogu
  • ca 700 g lõhe- või forellifileed
  • 2 keskmist porgandit
  • ca 300 g kartulit
  • 1 suuremat sorti porru
  • musta terapipart
  • vürtsi
  • loorberilehti
  • soola
  • värsket tilli
  • värset koriandrit
  • rohelist sibulat
  • vett


Keeda supikogu sellise hulga veega, et see kataks just supikogu. Lisa veidi soola, musta pipart, vürtsiteri ja loorberilehti. Koori keemisel vaht ja keeda mõõdukal temperatuuril kaaneta. Sel ajal kui puljong keeb, haki porgandid, kartul, porru, fileeri ja haki ka kala. Kui puljong valmis, kurna see. Pane puljongiga keeva esmalt porgandid. Kui need on poolpehmed, lisa porru ja kartul. Keeda kuni kõik on pehme. Enne serveerimist lisa supile rohkelt tilli, mõõdukalt rohelist sibulat ja koriandrit. Supp peab tulema pigem paks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.