- 1 värske forell (1–1,5 kg)
- 2 tomatit
- 2 tera nelki
- 4 küüslauguküünt
- 2 sibulat
- 4 sl oliiviõli
- 1 laim
- 300 g maitsestamata jogurtit
- 1/2 tl kurkumipulbrit
- 1 tl paprikapulbrit
- näpuotsaga tšillipulbrit
- näpuotsaga muskaatpähklipulbrit
- soola maitse järgi
- võid määrimiseks
- garneeringuks rosmariinioksake
Puhasta kala. Jäta pea alles, eemalda lõpused ja muu kättesaadav kraam. Kalale tee noaga diagonaalsed lõiked.
Valmista kaste. Pane kaussi 2 sl õli, 1 tl laimimahla, kurkumi-, tšilli- (näpuotsaga), paprika- ja muskaatpähklipulber, sool ja jogurt. Sega korralikult läbi. Pane kala kastme sisse ja lase seista 2 tundi.
Kuumuta praepannil 2 sl õli, lisa nelk, hakitud sibul, küüslauk ja prae, kuni need on kergelt pruunid, siis lisa tükeldatud tomatid. Prae, kuni tomat on küps.
Määri ahjupann võiga, pane kala koos jogurtikastmega pannile ja kata tomati-vürtside seguga. Kata ahjupann fooliumiga ja küpseta 250 °C juures 20–25 minutit. Garneeri rosmariini ja laimiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.