Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 3. juuni 2011

Loomaliha kookosekastmes


  • 1 kg veisefileed
  • 300 g värsket kookospähklit (u1/2 keskmise suurusega pähklist)
  • 100 g kookospiima
  • 20 g värsket koriandrit
  • 4 keskmise suurusega punast sibulat
  • 1 roheline tšilli
  • 6 küüslauguküünt
  • 15 g värsket ingverijuurt (väike tükike)
  • 1 tl koriandripulbrit
  • 1/2 tl kurkumipulbrit
  • 2 tl garam masala segu
  • priske näpuotsatäis musti sinepiseemneid
  • priske näpuotsatäis köömneid
  • 2 värsket tomatit
  • 1 tl soola
  • 4 sl kookosõli

Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pese. Lõika viiludeks 3 sibulat ja 3 küüslauguküünt.
Tee kookospähkel katki. Eemalda pähkli sisu nii, et järele jääks ainult valge tuum. Riivi see või lõika hästi väikesteks tükkideks, pane blenderisse ja lisa seemnetest puhastatud tšilli.
Lisa blenderisse veel 1 hakitud sibul, 3 küüslauguküünt, ingver, hakitud värske koriander, kurkumipulber, garam masala, koriandripulber, sinepiseemned, köömned, tomatid. Mikserda, kuni kõik komponendid on kenasti püreestatud. Aeg-ajalt lisa sutsuke vett ja jälgi, et ei oleks liiga kuiv ega liiga vedel.
Võta keskmise suurusega pott, kuumuta selles õli ja prae 3 viilutatud sibulat, kuni sibul on kergelt pruunikas. Lisa küüslauk ja liha. Küpseta 10 minutit. Lisa sool ning kookospiim, 1/2 klaasi vett. Hauta kaane all keskmisel tulel u 45 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa mikserdatud vürtside segu, sega kenasti ja küpseta tasasel tulel veel u 40 minutit, kuni liha on õrnpehme. Serveeri kuumalt riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.