- 1 kg veisefileed
- 300 g värsket kookospähklit (u1/2 keskmise suurusega pähklist)
- 100 g kookospiima
- 20 g värsket koriandrit
- 4 keskmise suurusega punast sibulat
- 1 roheline tšilli
- 6 küüslauguküünt
- 15 g värsket ingverijuurt (väike tükike)
- 1 tl koriandripulbrit
- 1/2 tl kurkumipulbrit
- 2 tl garam masala segu
- priske näpuotsatäis musti sinepiseemneid
- priske näpuotsatäis köömneid
- 2 värsket tomatit
- 1 tl soola
- 4 sl kookosõli
Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pese. Lõika viiludeks 3 sibulat ja 3 küüslauguküünt.
Tee kookospähkel katki. Eemalda pähkli sisu nii, et järele jääks ainult valge tuum. Riivi see või lõika hästi väikesteks tükkideks, pane blenderisse ja lisa seemnetest puhastatud tšilli.
Lisa blenderisse veel 1 hakitud sibul, 3 küüslauguküünt, ingver, hakitud värske koriander, kurkumipulber, garam masala, koriandripulber, sinepiseemned, köömned, tomatid. Mikserda, kuni kõik komponendid on kenasti püreestatud. Aeg-ajalt lisa sutsuke vett ja jälgi, et ei oleks liiga kuiv ega liiga vedel.
Võta keskmise suurusega pott, kuumuta selles õli ja prae 3 viilutatud sibulat, kuni sibul on kergelt pruunikas. Lisa küüslauk ja liha. Küpseta 10 minutit. Lisa sool ning kookospiim, 1/2 klaasi vett. Hauta kaane all keskmisel tulel u 45 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa mikserdatud vürtside segu, sega kenasti ja küpseta tasasel tulel veel u 40 minutit, kuni liha on õrnpehme. Serveeri kuumalt riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.