Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 2. veebruar 2012

Kana-laksa riisinuudlitega


  • 1 sl rapsiõli
  • 1 keskmine sibul
  • 1 pöidlasuurune jupp ingverit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1/4 tl jahvatatud kurkimit
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • soola
  • 1/2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 250 ml kvaliteetset kanapuljongit
  • 3 keskmist kanafileed või 4 kondita kintsu (soovi korral võib asendada tahke tofuga)
  • 300 ml kookospiima
  • 1/2 tl garam masala‘t
  • 1 laimi mahl
  • 150 g riisinuudleid
  • 1 väiksem brokoli (võib asendada nt roheliste ubade, suhkruherneste või paksoi ehk Hiina lehtnaerisega)
  • serveerimiseks värkseid mündi- või koriandrilehti
  • (soovi korral võib serveerida veel porgandi ja värske ingveri ribasid)
Ettevalmistused (u 5 min)
1) Haki sibul väikesteks kuubikuteks.
2) Küüslauguküüned ja ingver haki nii peeneks, kui vähegi saad (pastataoliseks massiks) ja pane ühte kaussi.
3) Kanaliha lõika suurteks tükkideks (kui kasutad kintse, eemalda enne ka nahk).
4) Pese ja puhasta brokoli, lõika õisikud üksteise küljest lahti.
5) Tee/mõõda valmis 250 ml puljongit.
Valmistamine (u 20 min)
1) Kuumuta pannil õli. Prae sibul servadest pruuniks.
2) Lisa ingveri-küüslaugupasta ja kuumuta u 30 sekundit, kuni tunned küüslaugulõhna.
3) Lisa kurkum, koriander, sool, must pipar ja u 4 sl vett. Kuumuta, kuni vedelik on aurustunud.
4) Lisa puljong, lase keema ja keeda kaane all keskmisel tulel 10 minutit. Vedelik peaks selle ajaga tunduvalt kahanema.
5) Samal ajal keeda riisinuudlid pakil oleva juhendi järgi.
6) Lisa pannile kana, kookospiim ja garam masala, lase keema ja keeda kaane all madalal tulel, kuni kana on valmis (filee puhul u 5 min, sõltuvalt tükkide suurusest).
7) Sega sisse laimimahl, maitse ja vajadusel maitsesta.
8) Blanšeeri brokoliõisikud (ehk aja vesi potis keema, lisa brokoliõisikud ja lase u 1 min keeda, seejärel kurna ja jahuta õisikud kohe külma vee all maha – see peatab keemisprotsessi ja brokoli jääb mõnusalt krõmps).
9) Serveeri kaussidest või sügavatest taldrikutest. Aseta igaühele veidi riisinuudleid, kana, brokkolit ning kalla kastmega üle. Kaunista värkse mündi- või koriandrilehtedega (soovi korral ka porgandi- või ingveriribadega).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.