Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 16. november 2015

Oapada

  • 400 g külmutatud rohelisi aedube või 500 g värskeid rohelisi ube
  • 2 suurt (punast) sibulat
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 400 g purustatud tomatit
  • 3-4 dl vett
  • 1-2 tl kuivatatud punet
  • soola ja musta pipart
  • hakitud siledalehist peterselli
  • Serveerimiseks fetajuustu

Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, keeduvesi kalla minema. (Külmutatud oad võta lihtsalt paki seest välja).
Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista! 
Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja niipalju vett, et oad oleksid kaetud (umbes 3-4 dl). Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Hauta keskmisel tulel umbes 20-25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud.
Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.