- 400 g külmutatud rohelisi aedube või 500 g värskeid rohelisi ube
- 2 suurt (punast) sibulat
- 2-3 sl oliiviõli
- 400 g purustatud tomatit
- 3-4 dl vett
- 1-2 tl kuivatatud punet
- soola ja musta pipart
- hakitud siledalehist peterselli
- Serveerimiseks fetajuustu
Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, keeduvesi kalla minema. (Külmutatud oad võta lihtsalt paki seest välja).
Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista!
Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja niipalju vett, et oad oleksid kaetud (umbes 3-4 dl). Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Hauta keskmisel tulel umbes 20-25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud.
Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.