- 8 õhukest steigiviilu (paksus ja pikkus sõltub isiklitest eelistustest)
- oliivõli
- sool
- värskelt purustatud must pipar
- värske rosmariin
- 1 punane paprika, peeneks viilutatud
- 1 roheline paprika, peeneks viilutatud
- 1 keskmise suurusega tsukini, peeneks viilutatud (asendasin porgandiga)
- 1 keskmine mugulsibul, peeneks viilutatud
- paar šampinjoni, peeneks viilutatud (jätsin ära)
Glasuuri jaoks
- oliivõli
- 1 suur küüs küüslauku, purustatud
- 60 ml tumedat balsamiäädikat
- 2 tl punast kuiva veini
- 2 tl pruuni suhkrut
- paar oksa rosmariini
- 60 ml veiselihapuljongit
Valmistamine.
Hõõru iga lihatükk mõlemalt poolt oliivõliga kokku. Puista peale soola, üipart ja hakitud värsket rosmariini. Kuumuta veidi õli pannil ning kuumuta ribastatud köögiviljad läbi. Maitsesta soola-pipraga. Pane köögiviljad lihale ning rulli lihaviilud kokku. Kinnita lihaviilud tikuga.
Glasuuri jaoks kuumuta õli. Lisa küüslauk ning kuumuta veidi. Lisa balsamiäädikas, vein, suhkur ning rosmariini oksad. Aja segu keema. Lase segul keeda kuumust vähendades ca 5 min. Lisa puljong, lase keema tõusta ning lase aeglasel tulel keeda ca 15 min. Eemalda rosmariinioksad. Grilli või prae liharullid. Serveeri kuumalt koos rosmariiniglasuuriga (mille lisad lihale kui see on küpsenud).
Glasuuri teeksin mina topeltkoguse!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.