Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

laupäev, 18. aprill 2015

Oasalat

  • 450 g rohelisi aedube
  • 1 hakitud sibul
  • 4 sl võid
  • 0,25 tl jahvatatud kaneeli
  • näpuotsaga jahvatatud nelki
  • purustatud musta pipart
  • hakitud värsket maitserohelist - sh
  • basiilikut
  • estragoni
  • koriandrit
  • peterselli
  • tilli
  • aed-piparrohtu
Jogurtikaste:
  • 250 g maitsestamata jogurtit (nt 5%)
  • 1 purustatud väike küüslauguküüs
  • 0,5 tl soola

Kui kasutad värskeid aedube, siis trimmi need esmalt, lõika 2-3 jupiks ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Külmutatud aedoad on juba keedetud ja tükeldatud ning tuleks lihtsalt üles sulatada ja nõrutada.
Koori ja haki sibul. Kuumuta suurel pannil või, lisa sibul ja prae tasasel tulel pehmeks. 
Lisa oad, seejärel kaneel, nelk, pipar. Kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades, kuni oad on väga pehmed.
Samal ajal valmista jogurtikaste. Selleks tambi uhmris küüslauguküüs soolaga pastaks või riivi lihtsalt peene riiviga ja sega koos soolaga jogurti hulka.
Nüüd lisa värsked hakitud ürdid ubade hulka, kuumuta veel minut aega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.