Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 1. mai 2017

Takigomi Gohan (riis köögiviljade ja sojakastmega)

2 portsu

  • 180 ml keetmata riisi
  • 90 ml dashit (vetikas + kalahelbed keeta või leotada)
  • 2 supilusikat sojakastet
  • 2 spl mirinit
  • 2 spl saket
  • viilutatud šampinjone
  • 1 cm ingverit
  • porgandit

Riisi tuleks leotada ca tund enne valmistama hakkamist. Riisi tuleb hautada ca 40 min. Ära paota riisi küpsemise ajal kaant. Vajadusel pühi lihtsalt tekkiv vaht. Kaane paotamisel küpsetusanumas olev rõhk ebaühtlustub ning riis valmib ebaühtlaselt. Enne sööma hakkamist lase riisil seista ca 20 min. Soovitav on koostisained hautamise/küpsemise ajaks jätta riisi peale, mitte segada riisi sisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.