Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 17. detsember 2010

Mees küpsetatud ahjuliha

Võta sealiha 

  • praetükk

aseta see küpsetusnõusse (mina kasutan klaasist ahjupotti), soovi korral riputa peale pisut

  • soola

ning vala liha üle 

  • meega

selliselt, et kogu liha oleks meene. Seda võib kuluda u 150-200 ml.


Aseta liha potiga ahju ja küpseta 150-180 kraadi juures u 2 tundi. Mina lisan umbes pool tundi enne liha valmimist samasse anumasse ka kartulid ja kaalikatükid.


Ahju temperatuuri saab hästi jälgida selliselt, et kui mesi liiga hoogsalt mullitama hakkab ja kipub potikaane vahelt välja pressima, tuleb kuuma veidi vähemaks keerata.
Liha tuleb väga mõnusalt pehme, kergelt magusa maitsega.
Kel soovi, võib lisada ka pipart ja/või küüslauku näiteks. Fantaasia lendu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.