- 1 kg varajasi kartuleid
- 2.5 dl õunaäädikat
- tavalist jämedat meresoola ja meresoolahelbeid
- 2-3 sl võid
- hakitud värsket murulauku
- musta pipart
Pese kartulid hoolega. Pane potti kartulid, äädikas ja 1 sl meresoola. Lisa nii palju vett, et kartulid oleksid üleni veega kaetud (ca 2,5 cm vee all lausa). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta hoolega, siis lõika kartulid pooleks.
Kuumuta või suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid - umbes 8-10 minutit.
Puista peale soolahelbeid ja hakitud murulauku ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.