- 7.5 dl rukkijahu
- väike tükk rukkijahust leiba (koorikut)
- 2 küüslauguküünt (suru katki)
- 5 dl sooja vett
- 3 küünt hakitud küüslauku
- 500 g heledat keeduvorsti või Poola kielbasa vorsti
- ca 2 l keeva vett
- ca pool peotäit loorberilehte
- ca 0,5 spl vürtspipart
- ca 0,5 spl musta pipart
- juuretis
- 1.25 dl hapukoort
- 1 spl rukkijahu
- 10 g majoraani
- keedetud muna
Valmista esmalt supijuuretis e. zakwas. Pane kõik komponendid purki ja sega hoolega läbi. Kata purk puhta marlitükiga ning lase 4-5 päeva soojas kohas hapneda. Kui pinnale hallitus tekib, siis eemalda see enne zakwas'i kasutamist. Eemalda ka leivakoorik ja küüslauk.
Supi valmistamiseks prae vorst. Lisa keev vesi, purustatud küüslauk, loorberilehed, pipraterad ja vürtspipraterad. Keeda tasasel tulel 20 minutit.
Lisa zakwas.
Sega hapukoor jahuga, lisa supile. Lisa hakitud majoraan ja sega hoolega läbi.
Kuumuta supp keemiseni ja serveeri.
NB! Soovi korral lisa ka keedetud hakitud muna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.