Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

reede, 4. september 2015

Žurek




Juuretis e. zakwas:
  • 7.5 dl rukkijahu
  • väike tükk rukkijahust leiba (koorikut)
  • 2 küüslauguküünt (suru katki)
  • 5 dl sooja vett 
Laisk on tark ja ostab Rebaseonu juuretist!
Supp:
  • 3 küünt hakitud küüslauku
  • 500 g heledat keeduvorsti või Poola kielbasa vorsti
  • ca 2 l keeva vett
  • ca pool peotäit loorberilehte
  • ca 0,5 spl vürtspipart
  • ca 0,5 spl musta pipart
  • juuretis
  • 1.25 dl hapukoort
  • 1 spl rukkijahu
  • 10 g majoraani
Soovi korral:
  • keedetud muna

Valmista esmalt supijuuretis e. zakwas. Pane kõik komponendid purki ja sega hoolega läbi. Kata purk puhta marlitükiga ning lase 4-5 päeva soojas kohas hapneda. Kui pinnale hallitus tekib, siis eemalda see enne zakwas'i kasutamist. Eemalda ka leivakoorik ja küüslauk.

Supi valmistamiseks prae vorst. Lisa keev vesi, purustatud küüslauk, loorberilehed, pipraterad ja vürtspipraterad. Keeda tasasel tulel 20 minutit.
Lisa zakwas.
Sega hapukoor jahuga, lisa supile. Lisa hakitud majoraan ja sega hoolega läbi.
Kuumuta supp keemiseni ja serveeri.

NB! Soovi korral lisa ka keedetud hakitud muna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.