Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

pühapäev, 21. mai 2023

Veiseliha-kartulivorm

  • 780 g veiseliha abalõiked või guljaššikuubikud
  • 2 sibulat
  • tüümiani
  • 2 spl peterselli
  • 1 kg kartulit
  • 2 spl võid
  • sool
  • must pipar, purustatud
  • muskaatpähkel (jahvatatud)
  • 2.5 dl piima
  • 2 muna

Pane kuubikuteks lõigatud kartulid keema. Prae tükeldatud sibulad võis. Lisa liha ja prae mõned minutid. Kurna kartulid kui nad on poolpehmed. Pane liha-sibula segu rasvaga määritud vormi, lisa kartulid ja sega. Sega omavahel eraldi kausis muna, piim ja roheline. Vala segu vormi nii, et see peaaegu kataks kartuli ja liha. Riivi peale muskaati ja seejärel puista peale riivitud juust. Küpseta ventilaatoriga ahjus 180 kraadi juures, kuni kartul on pealt krõbe ja seest pehme (maksimum 30 minutit). Enne serveerimist võid roale peale raputada värsket murulauku või rohelist sibulat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.