Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 12. september 2011

Kotletid

  • 1 kg hakkliha (Rakvere veisehakkliha on suurepärane)
  • 1 suurem sibul
  • 2 viilu röstsaia (väiksema viiluga saia rohkem)
  • 2 muna
  • veidi piima
  • musta purustatud pipart
  • soola
  • praadimisainet

Pane saiaviilud kaussi ning vala peale piim nii, et saiaviilud oleksid niisked. "Pudista" niiske sai. Haki sibul. Lisa see kaussi saia juurde, lisa 2 muna ja hakkliha ning maitseained. Sega ja litsu tainast kuni see on ühtlane mass. Vahepeal lisa veidi piima, sest tainas ei tohi olla nätske plönn vaid peab olema pehme ja kergelt liigutatav. Võta tass külma veega ja supilusikas. Aja pann praadimisainega kuumaks, võta taignakausist märja lusikaga lusikatäis tainast, aseta see kuumale pannile ning vajuta veidi laiaks. Enne järgnevat lusikatäit kasta lusikas korraks külma vette (aitab vältida taigna lusika külge jäämist). Prae mõlemalt poolelt sobiva pruunideuse astmeni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.