Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

esmaspäev, 12. september 2011

Lõhe majoneesikattega (2 varianti)

  • 1 kg lõhefileed
  • 2 sidrunit
  • tilli
  • majoneesi (minu lemmik on Provansaal)

Aseta kalafilee fooliumile (tõsta fooliumi servad kala õmbert kõrgemaks, et moodustuks midagi kausisarnast), pigista kalale peale kahe sidruni mahl. Seejärel haki kalale peale till ning kõige lõpuks pigista kalale peale ühtlase kihina (u 05 cm) majonees. Sulge foolium pealt ning küpseta kala ahjus u 200 karrdi juures 20-30 minutit (kuni hakkad tundma ahjust levivat meeldivat kalalõhna).


  • 1 kg lõhefileed
  • sidrunipipart
  • 5-pipra segu
  • majoneesi

Valmistamine sama kui eelkirjeldatud. Pipart pane maitse järgi, aga ära väga koonerda. Piprad võid asendada ka kalamaitseainega.

Majoneesi võid asendada ka riivjuustuga, kuid siis tuleb minu meelest kala kuivem.

Serveeri riisi või tataraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.