- 1 lõhe või forellifilee (nahaga, luudeta), ca 1 kg
- 2 sl tumedat sojakastet (mitte "light")
- 2-3 küünt küüslauku
- 1 laimi koor ja mahl
- 2 spl värsket riivitud ingverit
- 2 spl fariinsuhkrut
- 2 spl mahedamaitselist toiduõli
- 1 tl soola
Puhasta kala luudest, pühi majapidamispaberiga ja aseta ahjuvormi. Pane ahi sooja.
Pigista laimist välja mahl ja riivi koor, riivi ingver ja pressi küüslauk. Sega kokku.
Lisa sool, sojakaste, suhkur ja õli. Vispelda nii ühtlaseks, kui saad. Määri saadud segu kalale. Võid kalale asetada ka mõned õhukesed võiviilud.
Küpseta 20-25 minutit 200-kraadises ahjus (grillelemendi olemasolul kasuta seda). Serveeri riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.