- 100 g soolast võid (või võid ja searasva vahekorras 1:1 ning soola)
- 200 g nisujahu
- 2 spl külma vett
- 100 g koorikuga kitsejuustu või 150 g fetat
- 200 g kirsstomateid
- 250 g paksu hapukoort
- 2 muna
- Parmesani vms. kuiva tugevamaitselist juustu peale raputamiseks
- musta pipart
Näpi võikuubikud jahuga ühtlaseks pudiks, lisa vesi ja mudi ühtlaseks tainaks (säilib ideaalselt sügavkülmas, võid teha mitmekordse koguse ja jagada pallideks).
Rulli tainas küpsetupaberile ja kata sellega 24 cm diameetriga lahtikäiv küpsetusvorm (paari cm kõrguselt) ja pane vähemalt pooleks tunniks külmikusse.
Trimmi ääred, torgi põhi kahvliga auguliseks, kata tainaääred fooliumiga ja eelküpseta 10 minutit 220-kraadises ahjus.
Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium. Lao põhjale juustuviilud või kuubikud, nende vahele tomatid ja kalla üle hapukoore-muna(-ürdi)seguga, raputa kõige otsa tugevamaitselist riivjuustu. Jahvata peale musta pipart ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni munapiim on tahkunud ja tomatid pisut lõhkenud koorega.
Lase 15 minutit jahtuda ja taheneda, serveeri soojalt toorsalatiga või kerge einena.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.