- 400 g pastat (vastavalt sööjate arvule)
- 1 purk purustatud tomatit, ürtidega või ilma (ca 400 g)
- 1 karp head tuunikala õliga või õlita (ca 100 g, võib ka 2 karpi)
- 1 sibul
- 1 tl suhkrut
- paar küünt küüslauku
- värsket basiilikut või peotäis musti oliive
- oliiviõli
- soola
- musta pipart
Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Prae sibul oliiviõlis klaasjaks. Kalla pannile sibula otsa tomatipasta ja küüslauk, jäta madalale kuumusele podisema.
Pane pastavesi tulele ja lase keema. Lisa sool ja pasta.
Nõruta kalakonserv ja viiluta oliivid, kui neid kasutad. Haki peotäis värsket basiilikut, kui on (kuivatatut ära siinkohal kasuta).
Lisa kastmele kala (ja oliivid) ning sega läbi, et kala väiksemateks tükkideks laguneks. Maitsesta kaste suhkru, soola ja pipraga (viimast üsna ohtralt). Kuumuta madalal tulel veel 3-4 minutit ja keera tuli alt ära.
Keeda pasta valmis (al dente), kurna ja kalla pannile. Lisa samasse ka hakitud basiilik. Sega kastmega läbi (vajadusel lisa natuke pastakeeduvett) ja serveeri kohe (soovitavalt ilma juustuta).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.