- 6 "Ungari" paprikat
- 300 g taist sea- või segahakkliha
- 1 suurem sibul
- 3 küünt küüslauku
- 1 dl paksu hapukoort
- 1 tl soola
- 1 tl musta pipart
- 2-3 (liha)tomatit
- 2 dl meelepärast puljongit
- 1 tl kuivatatud tüümianit
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- näpuotsaga tšillihelbeid
- vajadusel soola
Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega hakklihaga. Lisa hapukoor, sool ja pipar. Klopi hästi läbi.
Lõika paprikatel varre poolt otsast kaaned pealt ja eemalda seemned. Topi puhastatud paprikad tihedalt lihasegu täis ja pane kaaned tagasi.
Eemalda tomatitelt südamikud ja lõika kuubikuteks, kalla poti põhja. Lisa puljong ja ürdid ning tšilli. Kastme tulisus sõltub näpuotsa suurusest, aga tasub meeles pidada, et hautamine on pikk ja ka vähestest tšillihelvestest tuleb üsna palju särtsu välja.
Lao kõige peale ühes kihis paprikad. Tõsta pliidile ja lase vedelikul keema tõusta. Keera kuumus nii madalaks, et potis veel vaevu mullitab ja kuumuta kogu kupatust kaane all veel umbes tunnijagu.
Serveeri valge leiva või riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.