- 600 g valget kalafileed (nt. lest, koha, haug)
- 1 suurem apteegitill
- 2 dl kuiva valget veini, mida kala kõrvale juua kannatab
- 0.5 dl külmpressi oliiviõli
- 1 kimp peterselli (ca 2 dl hakitult)
- 6-7 päiksekuivavtud tomatit ürdiõlis
- 2-3 küünt küüslauku
- 1-2 tl soola
- musta pipart
Kui kasutad külmutatud kala, lase sel üleöö külmikus sulada ja kuivata kala köögipaberiga.
Pese ja viiluta apteegitill, lao ahjuvormi, piserda üle poole õlikogusega, maitsesta soolaga ja küpseta 220-kraadises ahjus kergelt jumekaks. Ära unusta end hästi tunda ja igaks juhuks veini maitsta. Kes teab, äkki on veel viga man :)
Haki petersell ja tomatid ning viiluta küüslauk. Lao ahjuvormi apteegitillile kalafileed, kalla üle veiniga. Piserda ülejäänud õliga (osa võib olla tomatite hoidiseõli, seda parem). Puista peale küüslauk, tomatid ja pool petersellist. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kala on valge (küps) - aeg oleneb fileede paksusest, aga üle 25-30 minuti ei kulu ka kõige paksema fileega, pigem ikka 15-20.
Seveeri hakitud peterselli ja tšilliste köögiviljadega.
Kui kasutad külmutatud kala, siis tuleb sellest küpsemisel välja üsna palju vedelikku. Seda võib kasutada kastmena ja ülejäägi külmutada mõne kala- või merannirisoto tarvis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.