Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Kapsarullid


  • 1 kg peakapsas või paar pisemat
  • 500 g (vasika)hakkliha (või lambahakkliha)
  • 1.5 dl riisi (soovitavalt pudruriisi või 4-5 dl eelmise päeva ülejääki)
  • 3 spl oliivõli
  • 2 sibulat
  • 3-4 küünt küüslauku
  • soola
  • musta pipart
  • ürte, ohtralt
  • vett

Keeda kõigepealt valmis riis ja jahuta.
Eemalda kapsalt võimalikult juure lähedalt ettevaatlikult kõik rulli keeramiseks sobivad lehed ja lao virna. Eralda ülejäänud kapsas "juurikast". Aja vesi vähese soolaga keema ja pane kapsa "sisu" potti. Virna laotud lehti keeda mõnekaupa ja mõni minut korraga (valget peakapsast keedetakse eemaldatud juurikaga, kuid muidu ühes tükis, kähar peakapsas on õrnem ja nii hästi ei tööta). Jahuta ja lao lehed virna tagasi.
Tükelda pehmeks keedetud kapsasisu suurde kaussi. Lisa hakkilha, riis, õli, köögikombainis purustatud sibul ja küüslauk ning maitseained. Maitsestada tuleb üsna tugevasti, sest riis võtab palju maitset endasse. Sega ühtlaseks. Vajadusel võid lisada natuke vett või hapukoort - täidis ei tohi liiga tihe jääda. (Kalatäidisele sobib hästi hoopis rõõsk koor.)
Lõika kapsalehtedel roots õhemaks, siis õnnestub rulli keeramine lihtsamalt ja on parem süüa.
Võta leht ette nõgus pool ülespoole ("kausina") ja roots enda poole suunatud. Pane rootsupoolsesse otse paras ports täidist, keera ääred täidise peale ja rulli kinni.
Lao rullid ahjuvormi ühenduskoht allpool - siduda ei ole vaja. Rulle võib enne ka pannil pruunistada.
Nirista rullidele veidi õli ja riputa soola. Kalla vormi põhja paar cm kuuma vett. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit, siis alanda temperatuur 150 kraadile ja hauta fooliumi all veel tund-poolteist kuni kaks. Vajadusel lisa vahepeal vett.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.