Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Paprikakala

  • Valget kalafileed
  • Paprikat vastavalt värvieelistusele
  • Sulatatud juustu
  • Kohvikoort olenevalt vormi suurusest
  • Väikseid värskeid kartuleid
  • Soola
  • pipart
  • hakitud siledalehelist peterselli

Kala tuleb fileerida või olla mugav ja tuua filee poest. Kala riputada üle pipra ja soolaga, soovi korral piserdada sidrunimahlaga. Jätta maitsestuma.
Kartulid pesta harjaga ja panna soolasesse vette keema.
Paprika puhastada ja lõigata paari sentimeetri paksusteks viiludeks.
Maitsestatud kalafilee lõigata parajateks juppideks nii, et need rulli keeratuna paprikaviiludesse mahuks.
Fileejupid keerata rulli ja panna paprikaviiludesse. Kalale asetada lusikatäis sulatatud juustu.
Rullid tuleb laduda mõõdukate vahedega kõrge servaga küpsetusvormi ja kallata vahele 1-2 cm kõrguselt kohvikoort või koore ja puljongi segu ning puistata sellesse hakitud peterselli ja soovi korral sõrmeotsaga soola (puljongile pole soola vaja lisada).
Küpsetada 200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kala on küps ja paprika pehme - ca. pool tundi olenevalt rullide paksusest.

Kala võib asendada õhemaks tambitud ja maitsestatud kanafileega ning katta näiteks sobiva hallitusjuustuga ja täita hoopis punaseid paprikaid, koore võib asendada koore-puljongiseguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.