Sildid

aeduba (3) ananass (1) apelsin (2) avokaado (7) banaan (1) bataat (2) brokkoli (4) burrito (3) enchilada (1) frikadell (1) granaatõun (3) grill (6) hakkliha (49) hapukapsas (7) hapukoor (3) hapuoblikas (1) hautis (20) hernes (8) hiinakapsas (1) hommikusöök (41) jogurt (4) juust (60) kaalikas (1) kabatšokk (3) kaerahelbed (1) kala (47) kana (54) kapsas (17) karri (1) kartul (53) kaste (16) kevadrullid (1) kiivi (1) kikerhernes (5) kilu (2) kinoa (1) klimp (1) kodujuust (2) kohupiim (3) kook (7) kookos (1) kurk (29) kõrvalroog (88) kõrvits (2) köögivili (1) küpsis (2) küüslauk (2) lambaliha (4) lasanje (2) leib (3) liha (5) lillkapsas (10) loomaliha (3) lõhe (25) läätsed (3) maapirn (1) maasikad (1) magustoit (7) mais (6) makaronid (21) maks (4) melon (1) mesi (1) muna (24) nuudlid (7) odratang (1) oliiv (7) pannkoogid (8) paprika (28) pasta (16) pastinaak (2) peekon (30) peet (7) pelmeenid (1) piparkook (2) pirukas (12) pitaleib (1) pitsa (5) pitsatainas (4) ploom (1) pommu (2) porgand (37) porru (19) praad (172) puder (5) puuviljad (1) redis (3) riis (17) rukkijahu (1) rullkõrvits (2) räim (6) sai (1) salaami (1) salat (55) sealiha (26) seen (8) seller (6) sibul (3) siider (1) sink (12) snäkk (30) spinat (2) supp (25) taco (1) tatar (6) tomat (65) tortilla (4) tursk (1) tuunikala (3) uba (22) veiseliha (23) verivorst (1) viiner (2) vormiroog (25) vorst (6) või (2) õlu (5) õun (3) x (167)

neljapäev, 16. detsember 2010

Pikkpoiss või hakk-kotletid kapsaga

  • 500 g valget peakapsast
  • 500 g hakkliha (taist sea- või segahakkliha)
  • 3-4 spl röstitud sibulalaaste (vt. pilt) või 1-2 sibulat
  • 2 muna
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • soola
  • mõni spl vett

Sõtku hakkiha muna, sibulalaastude või hakitud sibula, soola ja pipraga ühtlaseks ning tõsta kõrvale.

Haki kapsas peeneks või riivi köögikombainiga. Käsiriiviga riivides jääb kapsas liiga märg. Hauta hakitud kapsas vähese vee ja soolaga pehmeks. Lase veidi jahtuda ja sega hakkliha hulka.

Määri piklik keeksi/leivavorm searasvaga või vooderda küpsetuspaberiga ja suru lihamass tihedalt vormi. Võib ka küpsetusplaadile tihke pätsi mätsida.

Küpseta 200-kraadises ahjus kuni pikkpoisi pind muutub pruuniks (umbes 1 tund).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.